Palestinere fra Kaukasus

Det er flere ukjente faktorer i Midtøsten-debatten. En av dem er at det har flyktet flere jøder fra arabiske land enn arabere fra Israel. En annen er at en betydelig del av "det palestinske folket" slett ikke har bodd i Palestina "i uminnelige tider", men er kommet flyttende både fra andre arabiske land og området utenfor. Nå skal vi se på palestinere fra Kaukasus.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Arabere fra Kaukasus
I Stavanger Aftenblad for 19. januar 1995 kommenterer journalisten Kjell Gjerseth russiske påstander om at det var leiesoldater fra bl. a. arabiske land med i krigen i Tsjetsjenia. Gjerseth har bodd i Amman i Jordan. Overskriften er Propaganda om leiesoldater:

«Islams soldater har utover det religiøse, eller forretningsmessige, ofte en historisk tilknytning til frontene de kjemper ved. Det er for eksempel 150.000 jordanere som har familiebakgrunn i Kaukasus,… De flyttet derfra, kanskje via Aserbadsjan, Iran eller Tyrkia, og bygde et nytt hjem i Jordan.

Men de har røtter, og det at noen med jordansk pass nå har valgt å risikere livet i Tsjetsjenia, det er vel omtrent som at utflyttede nordmenn meldte seg frivillig for å forsvare Norge under den annen verdenskrig, sier en jordaner med armenske forfedre.» Så langt Gjerseth.

Innvandring av arabere
En betydelig del av de araberne som flyktet fra Israel i 1948, og som angivelig skulle ha bodd i Palestina «i uminnelige tider», var temmelig nye i landet.

I midten av 1800-tallet var Palestina temmelig folketomt, kanskje var det bare 200-250.000 mennesker der. Det har ikke minst sammenheng med krigshandlinger i forbindelse med at Egypt noen få år okkuperte Palestina.

Samtidig med at den jødiske innvandringen begynte på slutten av 1800-tallet, startet også en arabisk innvandring. Det er påfallende å se befolkningsstatistikker: Den største økningen i antall arabere (og andre ikke-jøder) skjedde akkurat i det vesle området hvor også jødene innvandret. Jødenes metoder og initiativ skapte muligheter også for andre.

Et betydelig antall kom fra Kaukasus-området, utenfor «det arabiske hjemland». Vi tar neppe mye feil når vi går ut fra at de aller fleste «jordanerne» som Gjerseth nevner, egentlig er palestinere som flyktet fra Israel i 1948 (palestinerne utgjør 60-70 % av befolkningen i Jordan). Det er sikkert palestinere med bakgrunn fra Kaukasus både i Israel, på Vestbredden, i Libanon osv. også. – Balkan var urolig også den gangen, og et betydelig antall kom fra Bosnia og andre områder. I tillegg kom mange fra Sudan (noen av dem var svarte, deres etterkommere har fremdeles negroide trekk), fra Egypt, fra Libya og enda lenger vestover, fra Saudi-Arabia, fra Irak, fra Syria…

«Minst to år»
UNRWA er den FN-organisasjonen som tar seg av de araberne (palestinerne) som flyktet fra Israel i 1948. Det er ingen tilfeldighet at denne organisasjonen definerer sin målgruppe slik: «… personer eller etterkommere av personer som var bosatt i Palestina i minst to år før den arabisk-israelske konflikten brøt ut i 1948, og som på grunn av denne konflikten mistet både sine hjem og sine midler til livsopphold.» Denne definisjonen er oppsiktsvekkende. Den betyr jo at blant dem som smykker seg med betegnelsen «palestinere», og skal ha bodd i landet «gjennom alle tider», er det folk med ned til bare to års ansiennitet i landet!

Denne netto-innflyttingen av arabere til det som siden ble Israel, varte nesten til Israel ble opprettet i 1948.

Normal flytting
Men flytting i dette området er ikke noe nytt, verken inn eller ut. Selv i perioder da det arabiske folketallet i Palestina var nokså stabilt, skiftet personene (familiene) i stor grad.

I århundrer var det ingen grenser i dette området. Tyrkerne styrte, og Palestina var en del av Syria. (Araberne kalte det Sør-Syria.) Svært få bønder eide sin egen jord, de var leilendinger. Det var vanlig å betale halve avlingen i leie til godseieren. De skulle også betale skatt. Og så var det tidvis ganske lovløse tilstander, med røverbander som streifet omkring. Det skulle derfor ikke så mye til at det gikk galt, slik at de ikke ble i stand til å greie sine forpliktelser. Da var det ganske vanlig at man rett og slett stakk av og fant seg et ledig bruk et annet sted. Ofte krysset man underveis det som i dag er landegrenser.

Det er derfor ingen tilfeldighet at selveste erkepalestineren, Yasser Arafat, ble født i Kairo, som Vidar Landsverk påviste i nr. 4/94 av denne avisa. En meget stor del av de araberne som flyktet fra Israel i 1948, hadde allerede på forhånd nære slektninger i andre arabiske land. Og en betydelig del av dem hadde selv kommet derfra få år før flukten, i tillegg til de som kom fra Kaukasus, Balkan og andre steder.

Den store bløffen
Det er derfor en bløff når palestina-flyktninger er blitt holdt i leir siden 1948 fordi de angivelig ikke kan leve noe annet sted enn i Israel, hvor de skal ha bodd «i uminnelige tider». Andre flyktningeproblemer er løst ved at flyktningene etter hvert ble integrert der de kom, og i andre land. Det burde vært enda lettere for palestinerne, som hadde samme språk og kultur.

Men palestina-flyktningene er blitt brukt som et politisk våpen mot Israel. Dette er desto mer grotesk fordi ca. halve den israelsk-jødiske befolkningen selv er flyktninger fra arabiske land, slik at det som har skjedd, er en befolkningsutveksling. Det har flyktet flere jøder fra arabiske land enn arabere fra Israel.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart