Irak under Saddam

4. oktober hadde Micha Odenheimer et langt intervju i den israelske avisen Ha'aretz med Thomas von der Osten-Sacken. Han er tysker, 34 år gammel, sosialist og ekspert på Irak og menneskerettighetsforholdene der. Her er noen punkter fra intervjuet.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Massedrap

Saddam Hussein har drept omtrent en million av sine egne borgere siden 1979. I tillegg ble omtrent en million irakiske soldater drept i krigen med Irak (som Saddam Hussein startet). En halv million irakere er døde av sult eller sykdom på grunn av FN-sanksjonene mot Irak. I Golfkrigen mot amerikanerne i 1990-91 ble et stort antall irakere drept. Dessuten er omtrent 1,5 millioner fordrevet, de er flyktninger innenfor Irak. 4,5 irakere er flyktninger spredt over hele verden. I den nevnte millionen som er drept av Saddams folk utenom krigene, inngår blant annet den såkalte Anfal-kampanjen mot kurderne på slutten av 1980-tallet. 4.000 landsbyer ble ødelagt og 100-150.000 mennesker ble drept, mens opptil en million mennesker ble sendt i «internt eksil». [Ketil Volden fra Norsk Folkehjelp har skrevet at i 1987-88 ble 180.000 kurdere drept.] I Sør-Irak er omtrent 300.000 shia-muslimer drept i løpet av de siste 10 årene. Og så har det vært enorme massakrer av kommunister. Saddams krig mot sitt eget folk varer fremdeles. Akkurat nå (september-oktober 2002) pågår en enorm «arabiserings-kampanje» i Karkuk: Kurderne blir systematisk deportert fordi regimet ønsker å endre en kurdisk by til en arabisk. Et annet eksempel: Ifølge den irakske Nasjonalkongressen [som må være en opposisjonsgruppe basert i utlandet] er det 6-700.000 politiske fanger i Saddams fangeleirer for tiden. Det største fengslet i Bagdad er overfylt. Hver onsdag kommer sikkerhetsfolk inn i fengslet og peker: Du, du, du og du. Fem hundre fanger blir plukket ut hver onsdag og drept for så skaffe mer plass!

Beinhardt diktatur

Et land som Syria er et diktatur. Men det er langt verre i Irak. Frykten går helt inn i din egen stue. En reporter fra BBC sa nylig at frykten i Irak er «så håndgripelig at man kan spise den». Man kan bli arrestert for ikke å ha et bilde av Saddam i stuen sin. I Syria kan man stort sett slappe av så lenge man ikke er medlem av en opposisjonsgruppe. I Irak skal det bare en bemerkning til, så kan det være slutt

Ideologien bak

Saddams Ba’ath-parti blander tanker om statssosialisme med forestillinger om at araberne skal ha herredømme og makt i verden. Det vil bli gjennomført når araberne har frigjort seg fra utenlandsk – først og fremst jødisk – innflytelse og amerikansk og britisk imperialisme. Alt som er negativt, skyldes en utenlandsk sammensvergelse mot arabere i alminnelighet og irakere i særdeleshe.

Når araberne har frigjort seg og forent under Iraks ledelse, vil de bli en supermakt. Irak er ansett som det sterkeste arabiske lande.

Ba’ath-partiet er også sterkt antikommunistis.

Terror

Det er kjent at Saddam har utdannet terrorister i Bagdad, og støttet ulike grupper (bl. a. palestinske) økonomisk. Det er ukjent hvor mye konkret samarbeid han kan ha hatt med Osama bin Ladens nettverk. Deler av PLO har hatt nær kontakt med Saddam og støttet ham i 1990-91 og siden. Andre forstår at dette bærer galt av sted og forsøker å begrense kontakte.

Etter Saddam

Alle som kan bli noen trussel mot Saddam og hans familie, blir drept. Det er blant annet skjedd med en rekke generaler. Det finnes ikke noen organiserte opposisjonsgrupper som USA kan satse på. Dersom det derfor skulle lykkes å fjerne Saddam Hussein, fortrinnsvis ved at irakerne selv hjelper mest mulig til, vil USA stå overfor store problemer. Shia-muslimene har vært diskriminert, men de utgjør den største gruppen i Irak, større enn sunni-muslimene, som har vært dominerende. Også kurderne utgjør en stor gruppe. Noen frykter at Irak vil falle fra hverandr.

Kurderne mener at det beste ville være et føderalt Irak hvor folkegruppene har nokså utstrakt indre selvstyre. Thomas von der Osten-Sacken mener at man må forsøke å få Irak til å bli mest mulig demokratisk. Det vil være et eksperiment fordi noe slikt ikke finnes fra før i den arabiske verden. Men i det kurdiske området i nord, som langt på vei er et uavhengig område, er det en større grad av ytringsfrihet enn andre steder i Midtøsten.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart