Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Kongressens gratulasjon til Israel

M. J. Rosenberg leder Israel Policy Forum's Washington Policy Center. Han representerer tydeligvis venstresiden blant Israels venner i USA.

M. J. Rosenberg leder Israel Policy Forum’s Washington Policy Center. Han representerer tydeligvis venstresiden blant Israels venner i USA.

28. mai 2007 hadde han en artikkel på jpost.com (Jerusalem Post) om den amerikanske Kongressens Midtøsten-politikk. Han har ikke mye godt å si om den. Den er anti-arabisk, mener han. Det har f. eks. vært nesten umulig for hjelpeorganisasjonene å levere hjelp til palestinere. Men nå vil Kongressen stramme enda mer inn. Det fører til at de moderate blir svekket og Hamas og deres venner blir enda mer styrket, mener Rosenberg.

Nå holder Kongressen på å vedta en resolusjon til 40-års-dagen for Seksdagerskrigen. Den var ikke vedtatt enda da Rosenberg skrev sin artikkel, men han regner med at den går nesten enstemmig gjennom (435-0, eller noe lignende stemmetall).

Resolusjonen gratulerer borgerne av Israel med at de i seksdagerskrigen overvant fiender som hadde som mål å ødelegge den jødiske staten. Den sier atJerusalem må være «en forent by», og USAs politikk må være at «Jerusalem skal forbli Israels udelte hovedstad».

Dette gjør ingen forskjell til eller fra, verken i USAs faktiske politikk eller i fakta «på bakken». Den vil ikke gjøre det lettere, mener Rosenberg, å få til forhandlinger og framgang mellom israelere og arabere. Og «på bakken» er Jerusalem en delt by, hvor få jødiske israelere i det hele tatt våger seg inn i arabiske byder.

Resolusjonen tar også til orde for at president Bush skal «starte prosessen med å flytte USAs ambassade i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem». Det vil Bush ikke gjøre, for det ville ramme USAs interesser i Midtøsten og resten av verden altfor sterkt. I virkeligheten ønsker ikke Kongressen det heller. Det hele er tomme vedtak, og tomme vedtak er uheldige, mener Rosenberg. Det er talende i så måte at et slikt vedtak ikke kunne vært gjort i Israels nasjonalforsamling, Knesset.

Vi for vår del har en viss forståelse for noen av Rosenbergs synspunkter. Men vi vil også uttrykke vår glede over at det i vår tid – da i det minste Europa er sterkt angrepet av Israel-hat – finnes et mektig sted i verden hvor vennskap med Israel er «på moten» og kommer klart og sterkt fram. Detaljene i utenrikspolitikken er det vel, som også Rosenberg gir uttrykk for, uansett administrasjonen som tar seg av.

Men vi er enige i at det er trist hvis palestinere som trenger nødhjelp, ikke får det. Forhåpentligvis lar hjelp til trengende seg kombinere med å ikke støtte Hamas.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart