I september 2004 reiste han til Israel for å delta på en anti-terror-konferanse. «Israel er en moderne stat og en viktig del av Midtøsten,» sa han. I februar 2005 ble hans to sønner på 22 og 30 år myrdet, tydeligvis som straff for besøket i Israel. Men Alusi lar seg ikke knekke: «Fred med Israel er den eneste løsningen for Irak. Fred med alle unntatt terrorister.» I desember 2005 ble han innvalgt til parlamentet som uavhengig.
Kontakter i Iran
Alusi sier at han har kontakter med folk i framtredende posisjoner i Iran. Han kan ikke røpe noe om hvem de er. Men det er iranere som risikerer livet for å gjøre fakta kjent i Vesten.
I begynnelsen av september 2009, før Iran kunngjorde at det hadde et tidligere ukjent anlegg for å anrike uran nær byen Qom, sa Alusi at det fantes flere store atomsteder i Iran. Han sa også at iranske vitenskapsmenn arbeider hardt for å utvikle både raketter og atombomber. Like etter begynte Iran å teste ulike raketter.
Atombombe i januar eller februar?
Nå forteller Alusis iranske kilder at ayatollah-regimet vil kunngjøre i januar eller februar 2010, altså om få uker, at de har utviklet atomvåpen.
Ilan Berman i det amerikanske Rådet for utenrikspolitikk (som har gitt råd til CIA og det amerikanske forsvarsdepartementet) sier at det høres tidlig ut, men det er ikke umulig. Men ifølge Meir Dagan, som leder den israelske etterretningsorganisasjonen Mossad, er Irans uran bare lav-anriket. Det må anrikes mer for å kunne brukes i atomvåpen, og det vil trolig ta fram til 2014. Spørsmålet er jo da om det er noe Mossad ikke vet, eventuelt om uttalelsen er ment å villede Iran.
Iran kan ikke stanses med ord
Alusi mener at Iran ikke kan stanses med forhandlinger eller innrømmelser fra Vestens side. De som virkelig styrer i Iran, har Vesten ikke adgang til. Selv om president Ahmadinejad skulle ha ønsket å stanse utviklingen av atomvåpen, kan han ikke. Han ville bli drept. Det er viktig at Vesten i alminnelighet og USAs president i særdeleshet forstår dette.
Et Iran med atomvåpen
Hvis Iran får atomvåpen, vil det få store, negative konsekvenser:
Terrorbalanse, at atommakter kan ødelegge hverandre, fungerer i forhold til land som Kina og India. Men lederne i Iran er så fanatiske at de kan komme til å bruke sine atomvåpen uansett. Kanskje ikke de første årene, men i det lange løp. Og de vil alltid bruke våpnene som en trussel.
Et Iran med atomvåpen vil føle seg usårlig. Det vil sette i gang et stort antall terror-angrep.
Iran vil innsette likesinnede regimer i en rekke land, og det vil utvikle og bruke terror-organisasjoner mer. Iran terroriserer verden allerede, sier Alusi. Det blir mye verre når det har atomvåpen og føler seg sterkere.
Iran vil oppføre seg, og forlange å bli behandlet som, en supermakt.
Militær aksjon
Alusi mener at det eneste Vesten kan og må gjøre, er å foreta en begrenset, klar militær operasjon for å stanse Irans atomutvikling. Alle i Midtøsten og Europa vil forstå det, selv om de ikke støtter det, mener han. Operasjonen bør foretas jo før jo heller. Det vil sikkert kreve smertefulle ofre på kort sikt. Men det vil avverge langt verre katastrofer på kort og særlig lang sikt.
Kilde: En artikkel av Heather Robinson på jpost.com (Jerusalem Post) 25. desember 2009. Hun har skrevet i The Wall Street Journal.