Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Seiler under falskt flagg

Forfatter og teolog Arne Ørum, som tidligere har markert seg som klar venn av palestinerne og sterk kritiker av Israel, tar avstand fra Gaza-flåten.
- De norske flåteaktivistene ser bort fra islamistenes målsettinger og handlinger, skriver Arne Ørum i VG 30. juni 2011.

– I allianse med islamister av ulike avskygninger, velger man åpenbart å se bort fra deres ytringer, målsettinger og handlinger. Det er forstillelse, bedrag og selvbedrag, skriver Ørum i VG torsdag 30. juni.

I leserbrevet lister Ørum opp mange eksempler som viser hvordan flere av fjorårets flåteaktivister var motivert av islamistisk hat og lengsel etter martyrdød.

– Jeg frykter at enkelte av organisasjonene som står bak konvoien, på samme måte som i 2010, ønsker voldelig konfrontasjon med israelerne. Da seiler ikke-voldelige Palestina-venner fra Norge under falskt flagg. For det er radikale islamistiske organisasjoner som dominerer konvoialliansen. De har motiver og en agenda som overstyrer mer idealistiske og fredelige aktivister. De har også et sett av verdier det er vanskelig å identifisere seg med, skriver Ørum.

Arne Ørum er utdannet teolog og har lang erfaring fra solidaritetsarbeid for palestinerne i Midtøsten. Han har studert ved Near East School of Theology i Beirut, arbeidet for FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA), Norsk Folkehjelp og Flyktningerådet, samt vært regionalrådgiver i Utlendingsdirektoratet. Ørum er forfatter av boken Fred i vår tid, hvor Israel blir kraftig kritisert for sin «maktpolitikk» overfor palestinerne i forbindelse med Oslo-prosessen på 1990-tallet.

Nå retter Ørum kritikk en annen vei.

– I kjølvannet av tragedien med Gaza-konvoien i fjor var norske nyhetsmedier kritiske mot Israel, mens Gaza-konvoien syntes å være hevet over kritikk. Slik var det stort sett også i opinionen ellers. Mye oppmerksomhet ble naturlig nok viet de tre norske deltagerne, men lite av dette var av kritisk art, påpeker Ørum.

Ekko fra middelalderen
Han lurer på om «idealistiske solidaritets- og fredsarbeidere, velmenende politikere og kjendiser har forstått at de samarbeider med folk som har sagt at de også i år er rede til å ofre martyrer». Ørum synes det er bekymringsfullt at Ship to Gaza-aksjonen fullstendig avviser at de kan bli utnyttet av grupper med andre motiver.

– Kan det ha blitt slik, at man innenfor den propalestinske opinion, i tråd med en bedrøvelig arv fra venstresiden, fortsatt ignorerer, bortforklarer, unnskylder, og i verste fall forsvarer politisk vold, voldelige ytringer og ideologier? Med den tiltagende islamiseringen av Midtøstens politikk og samfunn de siste tre tiårene har vi kunne høre stadig mer av ekkoer fra middelalderen, bokstavelig talt, om idealisering av martyriet, drap på jøder og om utslettelse av staten Israel, også her i Norge. I det propalestinske miljøet har det samtidig vært en merkbar og ubehagelig motvilje mot å ta opp, og å snakke om dette, skriver Ørum.

Hele innlegget fra VG er publisert online på Verdidebatt.no.

Relatert:
Les også en artikkel fra Jerusalem Center for Public Affairs som beskriver mer detaljert hvor stor rolle islamistiske organisasjoner spiller i årets Gaza-flåte.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart