Syrias FN-ambassadør ber om ordet i generalforsamlingen 16. februar 2012. (Foto: Devra Berkowitz, FN)
Syrias FN-ambassadør ber om ordet i generalforsamlingen 16. februar 2012. (Foto: Devra Berkowitz, FN)

FNs generalforsamling fordømmer Syria

137 land i FNs generalforsamling stemte torsdag for den ikke-bindende resolusjonen som fordømmer Syria, og ber Assad om å trekke seg. Russland, Kina, Iran, Nord-Korea, Venezuela og 7 andre land stemte imot.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Resolusjonen er lik teksten som Russland og Kina stoppet med vetoretten sin i FNs sikkerhetsråd 4. februar. Ved torsdagens stemmeavgivning i generalforsamlingen stemte 137 for, 12 mot og 17 avstod, forteller Jerusalem Post. Tre av delegasjonene sa stemmene deres ikke ble registrert gjennom det elektroniske systemet. Det er ingen land som har vetorett i generalforsamlingen. Resolusjonene som blir vedtatt i forsamlingen har ingen juridisk bindende makt til forskjell fra resolusjonene som blir vedtatt i sikkerhetsrådet.

 

En overveldende majoritet

Vestlige diplomater sa før stemmeavgivningen at en høy oppslutning om resolusjonen ville gi mer press på Assad til å følge planen den arabiske liga har lagt frem, og at Russland og Kina ville fremstå som ganske alene.

– Idag sendte FNs generalforsamling en klar beskjed til folket i Syria: Verden er med dere, sa Amerikas ambassadør til FN, Susan Rice i en pressemelding.

– En overveldende majoritet av FNs medlemsstater har støttet planen som ble foreslått av den arabiske liga for å få en slutt på syrernes lidelser. Bashar al-Assad har aldri vært mer isolert, fortsatte pressemeldingen.

Resolusjonen sier at forsamlingen fullt ut støtter den arabiske ligas plan og oppfordrer FNs generalsekretær til å utnevne en spesialutsending til Syria. Resolusjonen fordømmer Syria for de systematiske og omfattende bruddene på menneskerettighetene. Den ber også om at de syriske troppene skal bli tilbaketrukket fra aller byer og småsteder. Du kan lese hele resolusjonsteksten her.

 

Syria avviste resolusjonen

Ikke overraskende avviste den syriske ambassadøren til FN, Bashar Ja’afari, resolusjonen. Han tordnet mot forsamlingen og sa at dette var en del av en plan om å styrte Syrias regjering og tillate «terroristopposisjonen» å ta over landet.

– Vi er meget bekymret over de underliggende motivene landene som har støttet dette forslaget har, spesielt når det gjelder de landene som leder et politisk og media-angrep på Syria. Disse landene gir all media, finans og politisk støtte til de væpnede terrorgruppene og passer på at de blir dekket i internasjonale forum, sa Ja’afar.

Den russiske ambassadøren til FN, Vitaly Churkin uttrykte sin misnøye over resolusjonen. Han mener at resolusjonen reflekterer noe han ser som et skremmende fenomen, nemlig et ønske om å isolere det syriske lederskapet og enhver kontakt med dem.

Iran, Nord-Korea, Venezuela og Bolivia var blant de få landene som stemte i mot resolusjonen og som også gav Assad sin støtte.

 

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart