De siamesiske tvillingene kan for første gang se på hverandre etter operasjonen 5. september. (Foto: Soroka-sykehuset)

Historisk operasjon – siamesiske tvillinger skilt

For første gang har leger i Israel klart å skille hodene til siamesiske tvillinger.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

For første gang har leger i Israel klart å skille siamesiske tvillinger som var festet sammen i hodet. Nå sier legene etter den 12 timer lange operasjonen på «liv eller død» at begge babyene sannsynligvis vil leve et helt normalt liv.

Doktor Isaac Lazar sier til Times of Israel at det var et fantastisk øyeblikk da de to jentene så på hverandre for første gang, etter at hodene deres hadde vært festet sammen i ett år, men uten mulighet til å kunne se hverandre.

Det var også en ubeskrivelig glede for jentenes foreldre, sier doktoren.

– Da sykepleierne førte de nylig separerte babyene sammen, så så de på hverandre, lagde lyder og tok forsiktig på hverandre. Det var vakkert. Du kunne se kommunikasjonen mellom dem var helt spesiell, sier Lazar.

Slik så de siamesiske tvillingene ut før den ekstremt krevende operasjonen. (Foto: Sykehuset)

Det var et enormt medisinsk apparat som deltok i operasjonen, som hadde vært planlagt siden de siamesiske tvillingene ble født i august 2020. Selv den minste feil under operasjonen kunne ha ført til fatale konsekvenser.

– Enhver feil kunne ha vært forskjellen mellom liv og død. Vi måtte være så forsiktige, siden operasjonen ble utført mellom store blodårer i babyenes hoder. Vi visste alle at enhver blødning kunne fått katastrofale konsekvenser, sier Lazar, som leder pediatrisk intensivavdeling ved Soroka-sykehuset.

Men sofistikert israelske teknologi som laget 3D-modeller som legene kunne trene på, og hundrevis av timer med forberedelser, gjorde at alt gikk greit.

– Siden babyene ikke har kunnet bevege hodene sine i løpet av sine første tolv måneder av sitt liv, så har de et fysisk handikap. Men med den rette rehabiliteringen er det stor sjanse for at de vil leve normale liv, sier legen.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart