Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Historisk operasjon – siamesiske tvillinger skilt

De siamesiske tvillingene kan for første gang se på hverandre etter operasjonen 5. september. (Foto: Soroka-sykehuset)
For første gang har leger i Israel klart å skille hodene til siamesiske tvillinger.

For første gang har leger i Israel klart å skille siamesiske tvillinger som var festet sammen i hodet. Nå sier legene etter den 12 timer lange operasjonen på «liv eller død» at begge babyene sannsynligvis vil leve et helt normalt liv.

Doktor Isaac Lazar sier til Times of Israel at det var et fantastisk øyeblikk da de to jentene så på hverandre for første gang, etter at hodene deres hadde vært festet sammen i ett år, men uten mulighet til å kunne se hverandre.

Det var også en ubeskrivelig glede for jentenes foreldre, sier doktoren.

– Da sykepleierne førte de nylig separerte babyene sammen, så så de på hverandre, lagde lyder og tok forsiktig på hverandre. Det var vakkert. Du kunne se kommunikasjonen mellom dem var helt spesiell, sier Lazar.

Slik så de siamesiske tvillingene ut før den ekstremt krevende operasjonen. (Foto: Sykehuset)

Det var et enormt medisinsk apparat som deltok i operasjonen, som hadde vært planlagt siden de siamesiske tvillingene ble født i august 2020. Selv den minste feil under operasjonen kunne ha ført til fatale konsekvenser.

– Enhver feil kunne ha vært forskjellen mellom liv og død. Vi måtte være så forsiktige, siden operasjonen ble utført mellom store blodårer i babyenes hoder. Vi visste alle at enhver blødning kunne fått katastrofale konsekvenser, sier Lazar, som leder pediatrisk intensivavdeling ved Soroka-sykehuset.

Men sofistikert israelske teknologi som laget 3D-modeller som legene kunne trene på, og hundrevis av timer med forberedelser, gjorde at alt gikk greit.

– Siden babyene ikke har kunnet bevege hodene sine i løpet av sine første tolv måneder av sitt liv, så har de et fysisk handikap. Men med den rette rehabiliteringen er det stor sjanse for at de vil leve normale liv, sier legen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart