Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

President Herzog i en tale til den amerikanske kongressen: – Å demonisere Israel er antisemittisme

Israels president Isaac Herzog mottok en stående applaus under sin tale til USAs kongress, 18. juli 2023. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
President Isaac Herzog: – Kritikk av Israel må ikke gå over grensen til avvisning av staten Israels rett til å eksistere. Å stille spørsmål ved det jødiske folks rett til selvbestemmelse er ikke legitimt diplomati, det er antisemittisme.

Israels president er på et offisielt besøk i USA, hvor han talte til kongressen.

Kongressen har nettopp vedtatt en resolusjon som bekrefter amerikansk støtte til Israel, spesifiserer at Israel er en demokratisk alliert og fordømmer antisemittisme. Resolusjonen var en reaksjon på Pramila Jayapal (formann for de progressive), som hadde kalt Israel en «rasistisk stat». Minst fem medlemmer av de progressive – Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib, Ilhan Omar, Jamal Bowman og Cori Bush – boikottet president Herzogs tale.


Her gir MIFF utdrag fra president Herzogs tale, publisert i Jerusalem Post:

Jeg har ikke noe imot kritikk blant venner, inkl. kritikk uttrykt av ærede medlemmer av kongressen. Jeg respekterer kritikk, spesielt fra venner, selv om man ikke alltid trenger å akseptere det. Men kritikk av Israel må ikke gå over grensen til avvisning av staten Israels rett til å eksistere. Å stille spørsmål ved det jødiske folks rett til selvbestemmelse er ikke legitimt diplomati, det er antisemittisme.

Å håne og angripe jøder i Israel, i USA og resten av verden er antisemittisme. Enhver form for antisemittisme er en skam, og jeg berømmer president Joe Biden for å ha lagt ut USAs første nasjonale strategi for å bekjempe antisemittisme.

I Israel ser vi på balansen mellom den lovgivende, utøvende og dømmende makt. Vår intense debatt er en hyllest til vårt dynamiske demokrati. Vårt demokrati er basert på frie og rettferdige valg, respekt for folkets valg, beskyttelse av minoriteters rettigheter, beskyttelse av menneskerettigheter, friheter og et sterkt og uavhengig rettsvesen.

Forholdet mellom USA og Israel er en toveis allianse, der Israel har gitt kritiske bidrag til USAs nasjonale sikkerhet og interesser. USAs og Israels største utfordring er Irans atomprogram. Å la Iran bli en atommakt er uakseptabelt og Israel er fast bestemt på å stoppe det. Iran bygger kjernefysiske evner som truer stabiliteten i Midtøsten og resten av verden. Alle land eller regioner kontrollert eller infiltrert av Iran har sett fullstendig kaos. Vi ser det i Jemen, Gaza, Syria, Libanon, Irak og Iran. Iran sprer hat, terror og lidelse i Midtøsten og verden, inkl. Ukraina. Israel er ikke i konflikt med det iranske folket, men Irans uttalte mål er å utslette Israel – å akseptere det er et tegn på moralsk kollaps.

Vår hånd er utstrakt og vi ønsker fred med alle land. Abraham-avtalene har forvandlet regionen, og vi takker USA for arbeidet for normalisering mellom Israel og Saudi-Arabia.

Jeg drømmer også om fred mellom Israel og palestinerne – vi har tatt dristige skritt tidligere for å skape fred. Men, man kan ikke snakke om fred og samtidig akseptere eller oppildne til terror mot israelere. Ekte fred kan ikke forankres i vold. Palestinsk terror mot Israel undergraver freden mellom våre folk.

Når USA er sterkt, er Israel sterkere, når Israel er sterkt, er USA tryggere… USA er uerstattelig for Israel og Israel er uerstattelig for USA.

Våre bånd kan bli utfordret, men er ubrytelige.

Her er Herzogs tale på YouTube:

Denne artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart