Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Vanskeligere å få boligstøtte på Vestbredden

Boligstøtte kommer ikke til å bli gitt til 70 bosetninger på Vestbredden med mindre de er spesielt godkjent av forsvarsministeren, presiserte den israelske regjeringen på onsdag.

Søndag vedtok regjeringen å gi boligstøtte i såkalte nasjonalt prioriterte områder. Omkring 70 bosetninger inngår i slike områder. Vedtaket fra onsdag gjorde det klart at bosetningene er unntatt fra vedtaket om tilskuddsordning.

 

Statsministerens kontor: Ingen endring

Kilder på statsministerens kontor sier til Ha’aretz at unntaket ikke var inkludert i søndagens beslutning fordi det bare utvidet en ordning som allerede hadde blitt bestemt i 2009. I vedtaket fra 2009 stod det at for å gi boligstøtte til bygging og infrastruktur på Vestbredden kreves spesialtillatelse fra det politiske kontor det tilhører.

– Vi bestemte oss for å legge til et punkt til [søndagens] resolusjon for å fjerne enhver tvil. Men, det  er ingen endring i politikken her, hverken til det bedre eller til det verre, sa en høytstående kilde ved statsministerens kontor til Ha’aretz.

 

Netanyahu: USA presser ikke

Tidligere statsminister Ariel Sharons regjering lovet i sin tid USA å ikke gi noe økonomiske støtte eller annen støtte til israelere som flytter til bosetninger. Sittende statsminister, Benjamin Netanyahu, ratifiserte avtalen da han ble statsminister i 2009. Det er antageligvis denne forpliktelsen som førte til endringen i resolusjonen på onsdag, skriver Ha’aretz.

Netanyahu insisterte på at det ikke har vært noe press fra USA til å endre søndagens vedtak. Han sier USA ikke hadde noe å gjøre med endringen, utover et ønske fra den amerikanske ambassaden i Tel Aviv om å få en klargjøring på hva søndagens vedtak betød.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart