Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Palestinere knivstakk israelsk tenåring og politimann

Åstedet for knivangrepet i Jerusalem fredag 9. oktober. (Foto: Magen David Adom)
To palestinske angrep med kniv mot israelske jøder denne dagen.

En ultraortodoks jødisk tenåringsgutt ble knivstukket av en palestiner på åpen gate i Jerusalem fredag i 12-tiden. Jerusalem Post og Ynetnews.com skriver at den knivstukne gutten er 16 år gammel, Times of Israel skriver at han er 15. Han er student ved en yeshiva-skole, som er en jødisk bibelskole. Han fikk flere knivstikk i en skulder, men slapp likevel fra angrepet med lettere skader. En mistenkt som passer til offerets beskrivelse er pågrepet av politiet.

Noen minutter senere ble en politimann knivstukket i den jødiske bosetningen Kiryat Arba like ved Hebron på Vestbredden. Den 47 år gamle politimannen ble lettere skadet. Gjerningsmannen prøvde å stjele skytevåpenet til politimannen uten å klare det. Angriperen ble skutt og drept av politiet.

Kort tid etter dette forsøkte en kvinnelig angriper å knivstikke en israelsk sikkerhetsvakt i Afula i Nedre Galilea, ved inngangen til byens busstasjon. Hun ble skutt før hun klarte å knivstikke noen, og er brakt til sykehus med moderate skader. Senere har det kommet fram at kvinnen etter politiets vurdering lider av psykiske problemer som kan ha vært årsaken til handlingen hennes.

Oppdatering 29. oktober: Politiet sier at kvinnen i Afula likevel ikke var en terrorist, men handlet irrasjonelt på grunn av personlige problemer. Hun holdt fram en kniv, men gikk ikke aktivt til angrep. Dette melder blant andre Times of Israel.

 

Bakgrunn

Søndag 13. september begynte en periode med palestinske voldelige opptøyer på Tempelhøyden i Jerusalem, basert på rykter om at Israel vil forandre status quo på stedet som holdes hellig av både jøder og muslimer. Israelske myndigheter har hele tiden tilbakevist disse ryktene. Sammenstøtene, som er oppstått når israelske styrker har stanset voldshandlingene, har ført til en eskalering av konfliktnivået i Øst-Jerusalem og på Vestbredden.

Spenningsnivået har eskalert den siste tiden, etter at et jødisk foreldrepar ble skutt langs en vei på Vestbredden torsdag 1. oktober, og to menn ble drept i knivangrep i Jerusalem lørdag 3. oktober. Gamlebyen ble i to dager stengt for palestinske borgere som ikke bor eller jobber innenfor bymuren, men disse restriksjonene ble tirsdag 6. oktober opphevet som lovet.

Her kan du lese om en del av hendelsene som utspant seg i helgen 3.-4. oktober.

Her kan du lese om de politiske reaksjonene på israelsk og palestinsk side søndag 4. oktober.

Her kan du lese hva som skjedde mandag 5. oktober.

Her kan du lese om hendelser tirsdag 6. oktober, da opptøyene først spredte seg til Sentral-Israel.

Les også hvordan Abbas og Netanyahu på hvert sitt vis forholdt seg til utviklingen i terrorbølgen tirsdag 6. oktober.

Her og her kan du lese om terrorangrep og opptøyer onsdag 7. oktober.

Her og her kan du lese om terrorangrep og opptøyer torsdag 8. oktober.

Fredag 9. oktober gikk en jødisk ungdom med psykiatriske problemer og kriminelt rulleblad til angrep på arabere i Dimona med kniv.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart