Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Antisemittisme i verden

I februar kom en talsmann for et politisk parti i Pakistan, Jamanti-I-Islami, med en uttalelse. Bakgrunnen var at et leserbrev i en engelskspråklig pakistansk avis, Frontier Post, skal ha spottet profeten Muhammed. Talsmannen sa at han hadde mistanke om at når brevet ble offentliggjort, skyldtes det en sammensvergelse fra amerikanere, særlig amerikanske jøder.

«Amerikanerne uttrykker seg på mange måter med et slikt hat,» sa han. «Nesten alt som skjer, som f. eks. at prisene stiger, kan føres tilbake til Det internasjonale pengefondet og Verdensbanken. Og de er det samme som USA. Og hvem kontrollerer USA? Det gjør jødene.»

Denne logikken er gangbar hos millioner av mennesker verden over. Den avspeiler den historiske antisemittismen. Det er en direkte fortsettelse av tanken om at jødene forgifter brønnene og drikker blodet av kristne. Siden førte det til Zions vises protokoller, som igjen var en viktig drivkraft bak nazismen.

Man kan fremdeles stadig se antisemittiske tanker i arabisk presse, i ledere, andre artikler og karikaturer. Også i land hvor pressen er sterkt sensurert (som Egypt), får dette passere. Det er en viktig faktor å ha med når man skal vurdere om araberne virkelig har godtatt at jødene er en legitim del av Midtøsten.

Naturlig er jøder med på mye galt, og jøder er med på mye godt. Det samme kan sies om en hvilken som helst annen gruppe med et stort antall mennesker. Det som blir helt galt, er når man forutsetter at jødene på en eller annen måte opptrer samordnet, som en slags sammensvergelse, som om det var noen som sitter og kontrollerer disse individuelle jødenes handlinger.

Flere artikler fra mars 2001:

Frigjøringshær for Jerusalem
SADDAM: Irak har startet oppbyggingen av en «Jerusalem-hær», som skal frigjøre byen fra israelsk styre.

– Vår tilnærming har slått feil
ITZIK: Under en samtale om de anstrengelsene regjeringen Barak gjorde for å oppnå en varig avtale med palestinerne, sa tidligere miljøminister Dalia Itzik rett ut: «Det er klart at vår tilnærmingsmåte har slått feil.»

Flere palestinere enn jøder
2050: Ifølge tall fra FN vil antallet palestinere som bor i området vest for Jordan-elven være større enn antallet jøder i år 2050. Befolkningen i Irak vil øke med 132 prosent i perioden.

Regjeringen Sharon
BAKGRUNN: Sharon fikk den forsvarsministeren han ønsket seg.
Rabbiner Michael Melchior er statssekretær i utenriksdepartementet.

En myte sprekker
EGYPT: President Mubarak har latt offentliggjøre et intervju med Sa’ad Eddin Shazli, som var øverstkommanderende for de egyptiske styrkene under Yom Kippur-krigen i 1973. Shazli innrømmer at 10 dager inne i krigen var hans styrker på flukt, selv om de hadde fordelen av overraskelse i starten. – Egypterne har trodd de vant krigen.

Røttene til kapitulasjon
– Å kutte av forbindelsen til røttene er nettopp et av hovedmålene til branja, den venstreorienterte «klikken» som dominerer Israels intellektuelle liv og som har innflytelse på alle felter: Utdanning, militæret, rettsvesenet. De betrakter jødedommen en fiende i seg selv, skriver Jonathan Rosenblum i Jerusalem Post.

Å dolke folk i ryggen
Parti-kulturen i det israelske arbeiderpartiet har blitt forsuret av en «åtterbande» med personer som Yossi Beilin og Avraham Burg i spissen. Uten å ta hensyn til noe, har de kjempet seg frem til maktposisjoner i partiet. Rabin advarte mot dem, og nektet for eksempel i månedsvis å møte Avraham Burg.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart