Tilbake i november 2022 sendte MIFF, sammen med en internasjonal koalisjon av 180 organisasjoner, et brev til Twitters ledelse der vi krevde innføring av tiltak mot antisemittiske ytringer på Twitter.
Nå viser en ny studie utført av Ruderman Family Foundation og Network Contagion Research Institute at Israel toppet listen som det landet som ble utsatt for mest demonisering på sosiale plattformer, skriver i24NEWS.
Israels parlament Knesset diskuterte funnene i studien på et møte om forholdet mellom Israel og amerikanske jøder.
Undersøkelsen viste også at problemet med dobbeltmoral mot Israel er størst på Twitter.
Ifølge undersøkelsen ble Israel utsatt for mer kritikk enn autoritære regimer som Iran, Nord-Korea og Russland. Israel fikk ti ganger flere omtaler på Twitter av menneskerettighetsbrudd enn noe annet land.
Studien konkluderte med at Israel er underlagt en dobbeltstandard og er uforholdsmessig målrettet.
Når det gjelder menneskerettighetsbrudd ble Israel omtalt på Twitter 12 ganger mer enn Kina, 38 ganger mer enn Russland, 55 ganger mer enn Iran og 111 ganger mer enn Nord-Korea.
I tillegg fant forskerne at demoniseringen av Israel økte betydelig under Gaza-krigen i 2021, da den iranskstøttede terrorgruppen Hamas angrep israelske byer med mer enn 4300 raketter i løpet av 11 dager. Demoniseringen kom også fra Amnesty, som tidlig i 2022 anklagde Israel for å være en apartheidstat. Selv om Amnesty-rapporten ikke hadde grunnlag i virkeligheten, var den med på å danne grunnlaget mye usaklig kritikk mot Israel. I Danmark førte det til at folketingsmedlemmene Christian Juhl og Eva Flyvholm (Enhedslisten), Uffe Elbæk og Sikandar Siddique (Frie Grønne) og Torsten Gejl (Alternativet), 3. mars 2022 foreslo en parlamentsvedtak om å stemple Israels styre og behandling av palestinerne som apartheid.
Studien viser også at økningen i antisemittiske kommentarer på Twitter falt sammen med angrep mot jøder i den virkelige verden. Antisemittisme og Israel-demonisering nådde nye høyder på Twitter under koronakrisen med konspirasjonsteorier og i forbindelse med tumultene som fant sted ved Capitol i Washington i januar 2021.
Den nye studien konkluderer med at antisionisme brukes som en unnskyldning for å rettferdiggjøre antisemittiske angrep mot jøder. Israels minister for diasporasaker, Amichai Chikli, sa til i24NEWS at det mest brukte antisemittiske angrepet var forsøk på å «nekte det jødiske folks rett til å ha sin egen suverene stat».
I juni kunngjorde EU at de i en ny lov vil ilegge bøter på sosiale plattformer og nettsteder dersom de ikke fjerner antisemittisk innhold fra plattformene sine. Loven krever også større åpenhet fra selskaper med virksomhet i Europa.