Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelsk-araber med skarp kritikk av Amnestys apartheid-anklage

Arabiske Yoseph Haddad sier han er stolt over å være israeler. (Foto: Privat)
Yoseph Haddad avviser blankt at det er apartheid i Israel.

Nylig kom Amnesty International med en rapport hvor Israel blir anklaget for å være en apartheid-stat, en påstand som forøvrig er tilbakevist en rekke ganger.

Rapporten fordømmes ikke bare av Israel og flere jødiske organisasjoner, men også land som USA og Tyskland. Det kommer også reaksjoner fra Israels arabiske minoritet.

Israelsk-arabiske Yoseph Haddad reagerer sterkt på at Amnesty påstår at han lever under et apartheid-regime.

«Som en israelsk araber som vokste opp i Nasaret, forsøker Amnesty i sin rapport å forvrenge min identitet», skriver Haddad i et innlegg som er publisert i israelske medier.

Han påpeker at palestinerne lever under styret til de palestinske selvstyremyndighetene på Vestbredden, eller under kontrollen til terrorgruppen Hamas på Gazastripen.

«Hva med israelske arabere som meg? Vi lever under den demokratiske valgte regjeringen i Israel, med samme rettigheter som enhver jødisk borger. Uansett hvor mange ganger Amnesty forsøker å utslettet min identitet for deres politiske agenda, så blir det ikke sannhet», skriver han.

Haddad, som var soldat i det israelske forsvaret, ser på seg selv som en israeler og at han alltid vil være en israeler.

«Jeg har alle de samme rettighetene som enhver borger i Israel. Jeg var en soldat i det israelske forsvaret og forsvarte det nordlige Israel, hvor størstedelen av det israelsk-arabiske samfunnet bor, fra rakettangrep fra Hizbollah», skriver han og fortsetter:

«Ikke bare det, men jeg var også sjef for flere titalls jødiske soldater. Hva slags «apartheid» lar arabere gi ordre til jøder? Den ikke-eksisterende typen.»

En fersk rapport fra den ikke-statlige organisasjonen Israel Democracy Institute viste at et klart flertall av israelske arabere ikke identifiserer seg som palestinere, men som arabere eller israelske arabere. Bare 7% av de spurte identifiserte seg som palestinere. En påfølgende undersøkelse viste at 81% av israelske arabere foretrekker å bo i Israel enn å bo i USA eller noe annet vestlig land.

«Jeg antar et livet ikke er så ille under «israelsk dominans», i motsetning til hva løgnene Amnesty sprer om livene våre i Midtøstens eneste demokrati», skriver Haddad.

Den israelske-araberen mener rapporten til Amnesty inneholder en rekke usannheter og at den er tilpasset deres narrativ for å demonisere Israel. Han viser for eksempel til at Amnesty gjentatte ganger nevner fysisk segregering mellom arabere og jøder.

«Deres «forskere» burde besøke et israelsk sykehus, hvor muslimske arabiske kvinner får den beste omsorgen fra en jødisk lege, eller et ultraortodoks jødisk barn kan bli behandlet av en arabisk doktor.»

Han skriver videre at flertallet av i den israelsk-arabiske minoritet ønsker å leve i fred med sine jødiske naboer.

«Mange ønsker å være, og mange er, en integrert del av det israelske samfunnet. I stedet for å promotere samarbeid og visjoner for en bedre fremtid, delegitimerer organisasjoner som Amnesty det eneste demokratiet i Midtøsten og prøver å stemple den som en «apartheid»-stat.»

Haddad påpeker at Israel, som alle andre land, har sine utfordringer. Og at det også finnes rasisme i Israel.

«Sånn sett er Israel ikke noe annerledes enn noe annet vestlig demokrati, som USA, Frankrike og Storbritannia som alle hver dag prøver å bli bedre, fikse rasemessige, økonomiske og utdanningsmessige forskjeller.»

Israelsk-araberen mener Amnesty misbruker ofrene for apartheid i Sør-Afrika til å demonisere og sverte Israel.

«Jeg har selv vært i Sør-Afrika og sett med egne øyner hvor forferdelig og sjeleknusende forbrytelsen apartheid er. Dette er en av grunnene til at jeg ikke kan sitte stille og la disse løgnene bli spredt av organisasjoner som Amnesty for egen politisk vinning. Anklagen om «apartheid» er alvorlig og bør aldri brukes som et politisk verktøy for å demonisere et land du ikke liker», skriver han og avslutter:

«Amnesty, slutt å være respektløs overfor historien og ofrene for det faktiske apartheidregimet i Sør-Afrika. Jobb heller sammen med arabere og jøder for å løse konfliktene på en fredelig måte, i stedet for å adoptere ideologiene og løgnene som blir gjentatt av ekstremister som ikke tror at Israel, verdens eneste jødiske stat, har rett til å eksistere.»

Jøder og arabere på en markering for fred og sameksistens i Tel Aviv juni 2021. (Foto: Flash90)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart