Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Den arabiske liga tilbyr ikke ekte fred

4. juni 2006 tok en lederartikkel i Jerusalem Post opp holdningene i Den arabiske liga ved generalsekretæren der, Amr Moussa (tidligere egyptisk utenriksminister). Den arabiske liga er en slags løs sammenslutning av 22 arabiske stater.

Det er sjelden Moussa vil snakke med israelske medier. Men 25. mai 2006 gav han et intervju til Jerusalem Post. Der sa han bl. a. at han er overrasket over at Israel ikke har tatt bedre imot «Beirut-initiativet» fra 2002, også kalt den saudi-arabiske fredsplanen. Han sa at hele den arabiske verden står bak planen, som skal gi Israel fred i bytte for å trekke seg tilbake til grensene fra før 1967. (Men i et litt kodet språk ligger også kravet om en «rett» for de palestinske flyktningene fra 1948 til å «vende tilbake» til selve Israel inne i planen.)

Torsdag 1. juni holdt Moussa en tale i Beijing under en kinesisk-arabisk konferanse. Kina oppfordret Hamas til å oppgi vold, anerkjenne Israels rett til å eksistere og godta «de avtalene som allerede er inngått» med Israel. Moussa avviste dette. Han sa at «det palestinske spørsmålet» gjelder okkupasjon, ikke terror. Og Den arabiske liga står for at det palestinske styret «ikke kan tvinges til å godta noen av disse betingelsene». Altså: Ingen har rett til å tvinge palestinerne til å anerkjenne Israels rett til å eksistere, til å holde inngåtte avtaler (!) og til å stanse terroren.
Jerusalem Post spør hvorfor Israel skulle ta på alvor en «fredsplan» fra arabiske stater som samtidig støtter de kompromissløse, palestinske standpunktene.

Fredsarbeid
Jerusalem Post mener at de som vil engasjere seg i fredsarbeid, har rike muligheter. Hvor er den arabiske lederen som våger å forsøke å rykke opp med rot det som kynisk er prentet inn i de arabiske massene gjennom altfor mange tiår, nemlig kravet om en «rett til å vende tilbake» for de arabiske flyktningene fra 1948, noe som betyr å ødelegge Israel som et sted hvor jødene kan ha kontroll og være frie?

Dersom man ikke setter så store krav: Hvor er den arabiske lederen – Hosni Mubarak i Egypt og Amr Moussa i Den arabiske liga inkludert – som vil følge avdøde president Anwar Sadats fotspor og besøke Israel og Jerusalem? Hvorfor skal møtene mellom Mubarak og Israels statsminister alltid holdes i Egypt?

Relaterte artikler:
Ingen «rett til å vende tilbake»
«Rett til å vende tilbake»
Med rett til landet

Relaterte temasider:
Flyktninger

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart