Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israel eksporterer vannteknologi for 1,5 milliarder til Kina

Israels finansminister Yuval Steinitz reiste til Beijing denne uken. Israel skal eksportere vannteknologi til Kina verdt mer enn 1,5 milliarder kroner.

Avtalen er kun en start på å løse Kinas vannproblemer, der Israels ekspertise er gull verdt. Israelske vanningsmetoder skal hjelpe bønder og videreutvikle kinesisk jordbruk.

 

Israel er en naturlig partner

Rebecca Zeffert, grunnlegger og administrerende direktør ved Israel-Asia-senteret, forteller at Kina står overfor alvorlige utfordringer i forhold til vannforsyningen sin på grunn av økende ørkenspredning i de nordøstlige provinsene. Det er også  mangel på rent vann på grunn av voldsom forurensing som stort sett kommer som et resultat av landets raske industrialisering. Israel har den nødvendige ekspertisen og teknologi til å kunne hjelpe landet:

– Rundt en tredjedel av Kinas befolkning mangler tilgang til rent drikkevann, mens cirka 70 prosent av landets innsjøer og elver er meget forurenset. Israels verdensledende vannteknologier gir dem en posisjon som en naturlig partner med Kina for å komme med løsninger til disse utfordringene, konkluderer Zeffert.

 

Kan påvirke Kinas standpunkt på andre felt

Zeffert sier hun også håper at dette partnerskapet vil føre de to landene nærmere hverandre og styrke samarbeid på andre områder også.  Dette håpet er reflektert i partenes kommentarer ved undertegnelsen av avtalen. I første omgang er det for det meste snakk om økonomisk utvikling mellom de to landene, men håpet blant israelere er at også politisk vil de to landene komme nærmere hverandre.

Steinitz sa ved undertegnelsen at forholdet til Kina er en strategisk fordel for Israel, og at han håper at båndene mellom de ta landene vil fortsette å bli sterkere og dypere, forteller Times of Israel. Han gav også den kinesiske utenriksministeren, Xie Xuren, en offentlig invitasjon til å komme til Israel på besøk. Xie aksepterte invitasjonen.

Xie fortalte om viktigheten av Kinas økonomiske bånd med Israel. Han mener samarbeid og teknologiutveksling er til stor nytte for begge land.

– Vi kommer til å tenke på hvordan vi kan fortsette å utvikle disse båndene videre, sa Xie.

De to finansministerene diskuterte også muligheter for at Israel kommer til å eksportere naturgass til Kina.

 

Vil ta tid

Ilan Maor, tidligere Israels generalkonsul i Shanghai sa tidligere denne uken til Bloomberg at økende handel og sterkere økonomiske bånd mellom Israel og Kina ikke vil ha en umiddelbar påvirkning på Kinas standpunkt i forhold til spørsmål som Iran og Syria.

– Det er en viktig del av å bygge et forhold som til slutt kommer til å påvirke måten Kina lytter til Israel  på i forhold til disse sakene, kanskje ikke i morgen, men det kommer ikke til å ta 20 år, sa Maor.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart