Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Rødt lover å fortsette sin antisemittiske kampanje i nye kommuner

Rødts partileder Bjørnar Moxnes. (Foto: André Løyning, Wikimedia Commons)
Les MIFFs svar på innlegget til Bjørnar Moxnes.

Helt til det siste før kommune- og fylkesvalget 9. september kjemper partiet Rødt om stemmene til norske jødehatere og dem som tror på løgnbilder av Israel. Torsdag 5. september publiserte Dagsavisen en artikkel av partileder Bjørnar Moxnes hvor han lover å jobbe for kommunal boikott av israelere som bor på Vestbredden.

 «Rødts solidariske kommunepolitikk innebærer derfor også å gjøre en innsats for det palestinske folket som altfor lenge har levd under militærstøvelen til den israelske okkupasjonsmakten, et regime som har verdensrekord i å ignorere og bryte med FN-resolusjoner,» innleder Moxnes.

De siste 25 årene har palestinerne hatt selvstyre. Hvis ikke deres politiske bevegelser hadde valgt å fortsette terror og krig mot Israel, ville de fleste palestinerne aldri kommet i kontakt med israelske soldater. Israels arabiske fiender, sammen med deres allierte i den tredje verden, har i mange tiår hatt automatisk flertall for alt som kunne vinkles negativt mot Israel i FN-systemet. Det betyr ikke at disse vedtakene har vært moralsk riktige, vinklet mot en ekte fred eller vært bindene. Hvis Israel hadde gitt etter for alle kravene ville verdens eneste jødiske stat vært historie for lenge siden. Det er nok tøft for Moxnes å måtte leve med at det ikke har skjedd.

De 22 arabiske landene avviser kategorisk og absolutt Israel som en jødisk stat, samtidig som de selv håndhever sin arabiske og muslimske identitet med varierende grad av jernhånd.

Moxnes hevder en lov mot kjøp av varer produsert på okkuperte områder «allerede [er] vedtatt i Irland». Det stemmer ganske enkelt ikke. Lovforslaget har fått støtte ved tidlige voteringer i prosessen, men loven er foreløpig ikke endelig vedtatt. Det bekreftes av en av lovforslagets forkjempere så sent som 22. juli, og på nettsiden til det irske parlamentet. Lovteksten i Irland vil generelt forby import eller salg av varer og tjenester fra okkuperte områder, eller utvinning av ressurser i okkuperte områder. Israel er ikke nevnt i teksten.

Moxnes hevder at det «ligger heller ingen antisemittisme i dette forslaget». Men det finnes langt over hundre omstridte områder i verden, og det foregår bosetting i flere titalls av dem, men Moxnes sin argumentasjon dreier seg utelukkende om å ramme jøder som bor i det historiske og religiøse kjernelandet til det jødiske folk. Det tyske parlamentet gjenkjenner slikt når de ser det. Tysklands tre ledende partier og to mainstream opposisjonspartier vedtok senest 17. mai 2019 en resolusjon som fordømmer de som ønsker boikott, tilbaketrekning av investeringer og sanksjoner mot Israel. «Argumentasjonsmønsteret og metodene til BDS-bevegelsen er antisemittisk,» heter det i teksten som fikk støtte av et stort flertall i parlamentet. – All organisert Israel-boikott er jødehat, sier Elan Carr, USAs spesialutsending i kampen mot antisemittisme.

Moxnes mener president Donald Trump har gitt USA en «destruktiv rolle» i konflikten.

«Noe av det første han [Trump] gjorde var å eliminere all amerikansk støtte til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger,» skriver Moxnes. Det var først i slutten av august 2018 at USA stanset sin støtte. Mahmoud Abbas hadde blitt advart av Trump åtte måneder tidligere om at dette ville skje dersom PA-presidenten fortsatt nektet å forhandle med Israel, ifølge NRK. Så lenge UNRWA fortsetter med sin nåværende agenda, burde også all norsk støtte blitt stanset. Her er fem grunner til hvorfor det ville vært riktig. Rødt og Moxnes er nok ellers opptatt av å gi flyktninger kortest mulig opphold i mottak og hjelpe flest mulig ut i arbeid. UNRWA er med på å opprettholde et raskt voksende filleproletariat, millioner av mennesker som lever på andres almisser. Det er noen hver av Moxnes ideologiske besteforeldre som ville vendt seg i graven dersom de så hvor innbitt han støtter denne uverdige behandlingen av mennesker.

«Da Trump valgte å flytte sin Israel-ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem var det nok et slag i ansiktet på palestinerne og verdenssamfunnets håp om en fredelig løsning på konflikten,» skriver Moxnes. Flyttingen var bare et slag i ansiktet til de som ikke ser for seg at jøder skal ha noe slags suverenitet i noen del av Jerusalem. For Trump understreket i sin tale: «Vi tar ikke stilling til noen sluttstatus-spørsmål, inkludert de spesifikke grensene for Israels suverenitet i Jerusalem eller løsningen for omstridte grenser. De spørsmålene må de involverte partene avklare.» Å flytte ambassaden var det riktige å gjøre. Norge bør snarest gjøre som USA. Det ville tjene Norge til heder og berede grunnen for reelle fredshandlinger til det beste for alle parter, skrev MIFFs styremedlem Jan Benjamin Rødner i desember 2017.

Moxnes hevder Israel de siste årene har «intensivert undertrykkingen av palestinerne og koloniseringen av palestinsk land». Men hvor stor andel av arealet på Vestbredden har bosetningene tatt i løpet av 50 år? Fasiten er 2,7 prosent, ifølge NRK. 3 prosent, ifølge Fagforbundet og Norsk Folkehjelp. Antallet palestinere i landområdene Gaza, Israel og Vestbredden har de siste hundre årene økt med en faktor på ti.

Moxnes avslutter slik: «I Rødts kommunepolitikk går nemlig boikott av israelske varer produsert på okkupert jord i strid med folkeretten, hånd i hånd med vår kamp for solidariske lokalsamfunn som setter menneskers velferd og miljøet foran profitt.»

Israels okkupasjon av Vestbredden er lovlig etter folkeretten. Israel vant områdene i en forsvarskrig i 1967. Den eneste grunnen til at Israel fortsatt har militær kontroll over området, er at lederne til palestinerne som bor der ikke har akseptert at Israel skal forbli en stat med jødisk flertall og identitet. En israelsk tilbaketrekning vil ikke føre til mer fred og sameksistens, men en opptrapping av vold og terror og et sammenbrudd av de palestinske selvstyremyndighetene. Er det dette Rødt ønsker?

Rødt hevder Israels bosetninger på Vestbredden er ulovlige og folkerettsstridige. Dette blir grundig tilbakevist av israelske myndigheter. Og hva er mest ulovlig – å fortsette krigen mot Israel i stadig nye generasjoner, eller å bygge boliger? Hva er mest ulovlig, å gi terrorister tre millioner kroner i belønning daglig, eller daglig å bygge 6-7 boliger på “feil” sted?

Vanlig praksis i vestlige land viser at det ikke er noe grunnlag i folkeretten for å forby økonomisk aktivitet i okkuperte områder. Avgjørelser ved flere europeiske domstoler bekrefter det samme. Den type “folkerett” som Rødt holder seg til, er vel ikke en “folkerett” som bare rettes mot Israel og sionistiske jøder?

Senest i oktober 2016 kunne MIFF avsløre en norsk nettside som formidler salg av boliger i bosetninger på okkupert land. Hvorfor har du ikke hørt om dette? Hvorfor har ikke norske myndigheter grepet inn? Hvorfor skriver ingen norske medier om dette? Hvorfor raser ikke LO, Fagforbundet og Kirkens Nødhjelp mot dette?

– Fordi de norske bosetternes naboer ikke er jøder, men tyrkere, og bosetningene ikke ligger i Judea og Samaria [Vestbredden], men på Nord-Kypros. På grunn av dobbeltstandard.

Mange israelere har i utgangspunktet sansen for Rødts ønske om å få etablert en palestinsk stat. Men en slik stat må bety varig fred og sikre grenser for Israel. En palestinsk stat kan bare opprettes dersom den legger døde politiske krav som radikalt vil endre den demografiske balansen i Israel og få verdens eneste stat med jødisk flertall og identitet til å forsvinne. Dersom Rødt hadde krevd av palestinerne å godta en jødisk stat innenfor 1967-linjene med justerte grenser (landbytte) ville israelerne kunne oppfatte at det er bosetningene på Vestbredden som blir ansett som problematiske. Så lenge Rødt og Moxnes åpent eller stilltiende støtter palestinernes maksimalistiske krav, som ikke har plass til verdens eneste jødiske stat, står man igjen med spørsmål om hva som egentlig driver dem. At i hvert fall effekten er antisemittisk, kan det ikke være noen tvil om.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart