Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Tror du palestinerne boikotter Israel?

Parole fra 1. mai-toget i Oslo 2017. (Foto: Roland Baltzersen)
Parole fra 1. mai-toget i Oslo 2017. (Foto: Roland Baltzersen)
Pro-palestinske krefter i Norge snakker stadig om internasjonal boikott av Israel, men palestinerne selv hører ikke på dem.

Ferske offisielle handelstall fra palestinske myndigheter er gjengitt av Palestinian Media Watch. Den totale palestinske vareimporten ble 7 prosent høyere i august enn i juli, og den vokste med 30 prosent fra august 2021 til august 2022. 56 prosent av palestinsk vareimport kommer fra Israel. Her er det tydeligvis liten boikottvilje.

Også den palestinske eksporten opplever en pen vekst. Fra juli til august vokste den med 26 prosent, og med 12 prosent sammenlignet med fjorårets august. Israel kjøper totalt 91 prosent av den palestinske importen.

Palestinsk-israelsk samhandel

Dersom palestinerne skulle slutte å kjøpe israelske produkter, ville det ha liten betydning for israelsk økonomi. Dersom det israelske markedet, på sin side, hadde svart med boikott av palestinske varer, ville det bety store økonomiske utfordringer for palestinerne.

Løsningen er ikke boikott, men samhandel. Handel og forretningsforbindelser har vært med å legge til rette for stabile, fredelige forhold mellom europeiske stater helt siden 1945, stater som tidligere jevnlig kjempet blodige kriger.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart