Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Egypts flagg. (Foto: Wikimedia Commons)
Egypts flagg. (Foto: Wikimedia Commons)

Ny egyptisk ambassadør på plass i Israel

Egypts nye ambassadør i Israel, Aref Salem, sier han bringer med seg "et budskap om fred" til sitt naboland i nord. Jordan har også fått på plass en ny diplomatisk utsending i Israel.

– Jeg kommer med et budskap om fred og for å bekrefte at vi virkelig arbeider for gjensidig tillit og åpenhet. Vi er forpliktet på de avtalene vi har undertegnet med Israel og vi er også forpliktet på fredsavtalen med Israel, sa Aref Salem da han møtte president Shimon Peres onsdag.

Som vanlig er i diplomatiets verden, må statsoverhodet i landet der en ambassadør skal tjenestegjøre offisielt gi akkreditering. Det var av den årsak Salem avla presidentboligen i Jerusalem et besøk.

Jordans nye ambassadør, Walid Obeidat, var også til stede under markeringen. Jordanske myndigheter har forsøkt å markere at dette ikke utgjør et skifte til det bedre i forholdet mellom landene, som de siste årene har forverret seg betraktelig. Men president Peres mener ansettelsene myndighetene i Kairo og Amman har gjort er viktige.

– De normale relasjonene mellom landene vil fortsette å utgjøre et essensielt bidrag til regional stabilitet og fremme av fred i Midtøsten, sa han under møtet.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart