Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Israel har stengt av grenseovergangen Taba mellom Israel og Egypt. (Foto: Flickr/CC)
Israel har åpnet grenseovergangen Taba mellom Israel og Egypt igjen. (Foto: Flickr/CC)

Israel har stengt grensen mot Egypt

Israelere får ikke lov til å reise inn til Egypt på grunn av frykt for terrorangrep fra IS.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Israel har stengt av grenseovergangen mellom Israel og Egypt for israelske borgere på grunn av frykt for et nært forestående terrorangrep på Sinaihalvøya. Tusenvis av israelere har hatt planer om å reise til Egypt i forbindelse med påskehøytiden, men nå har myndighetene lagt ned forbud mot å reise dit for israelske statsborgere.

Grensen vil være åpen for alle som ønsker å returnere fra Egypt. Myndighetene ber alle israelere som allerede befinner seg på Sinaihalvøya om å forlate området øyeblikkelig. Israelsk etterretningstjeneste skal sitte på konkret informasjon om et planlagt terrorangrep mot israelske borgere på Sinaihalvøya, skriver Ha´aretz.

Etterretningsminister Yisrael Katz har bestemt at ingen israelske borgere får krysse Taba-grenseovergangen før 18. april, etter at påskehøytiden er over. Søndag ble minst 48 mennesker drept i to bombeangrep mot kirker i Egypt. Terrorgruppen Den islamske stat (IS) har tatt på seg ansvaret og truer med at flere angrep er i vente.

– På grunn av alvoret i trusselen har vi bestemt at det er bedre å ødelegge ferieplaner enn at menneskeliv settes i fare, sier Katz i en pressemelding.

Allerede i forrige måned advarte israelsk etterretning mot å reise til Sinaihalvøya i forbindelse med påskehøytiden. Trusselnivået var allerede på det høyeste nivået før søndagens kirkeangrep, men nå er trusselen så konkret at myndighetene går til det sjeldne skritt å stenge grenseovergangen. Andre nasjonaliteter får fortsatt lov til å krysse grensen. Den har bare vært stengt noen få ganger siden åpningen i 1982.

Billige feriereiser, lange sandstrender og snorkling i verdensklasse lokker mange israelere til Egypt. Så langt i år har rundt 17.000 israelere feriert på Sinaihalvøya. Det var ventet at over 10.000 skulle besøke området i løpet av påskehøytiden.

Hundrevis av israelere har planer om feriere på Sinaihalvøya i påsken. (Foto: Thomas Depenbusch/Flickr)
Tusenvis av israelere har planer om å feriere på Sinaihalvøya i påsken. (Foto: Thomas Depenbusch)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart