Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

– Israel vil vurdere å ratifisere ikke-spredningsavtale

Israels president Shimon Peres (Foto: UK in Israel, flickr.com)
Israels president Shimon Peres (Foto: UK in Israel, flickr.com)
Israels president Shimon Peres møtte mandag dommerne i Den internasjonale menneskerettighetsdomstolen i Haag.

Presset på Israel for å ratifisere ikke-sprendingsavtalen mot kjemiske våpen har økt, etter at USA og Russland ble enige om å tilintetgjøre de kjemiske våpnene i Syria. Mandag møtte president Shimon Peres dommerne i Den internasjonale menneskerettighetsdomstolen i Haag, for å diskutere Israels politikk på en rekke områder.

Peres ble spurt om Israel har planer om å melde seg inn i Organisasjonen for ikke-spredning av kjemiske våpen (OPCW), slik nå Syria har bestemt seg for å gjøre. Jerusalem har for lengst skrevet under på avtalen, men ikke «ratifisert» den. Et ratifikasjon vil bety at den blir inkludert som en del av det nasjonale lovverket og fører til automatisk medlemskap i OPCW. Ifølge Times of Israel sa presidenten at den israelske regjeringen vil «sterkt vurdere» å gjøre dette.

Han ble også spurt om å uttale seg angående den iranske presidenten Hassan Rouhanis tale for FNs generalforsamling sist uke.

– Rouhanis FN-tale var imponerende […] men den var basert på en falsk virkelighet, ettersom iranske sentrifuger akkurat nå fortsetter å arbeide og produsere anriket uran til atombomber. Inkludert programmet for å utvikle langdistanseraketter som kan bære vekten av atomstridshoder, hvor arbeidet har blitt utvidet. Revolusjonsgarden fortsetter også sin støtte til terrorgrupper. Vi hører på talene i FN, men den eneste måten å teste Irans intensjoner på er å se på handlingene og ikke bare ordene, sa Peres.

Den aldrende presidenten påpeket også at Israel er et land som er svært opptatt av internasjonal lov og at IDF-soldater som kjemper mot terror har «moralitet og rettferdighet som sine viktigste verdier. IDF er forpliktet på forsvar og fred, mens de sikrer menneskerettigheter og opprettholder internasjonal lov,» sa Peres.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart