Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hamas-leder ble nektet å tale i FN-råd

Israels ambassadør til Menneskerettighetsrådet, Aharon Leshno-Yaar, sendte klagebrev til FN da det ble klart at en Hamas-representant skulle tale på mandagens samling. Han fikk delvis gjennomslag. (Foto: UN Photo Geneva)
Israels ambassadør til Menneskerettighetsrådet, Aharon Leshno-Yaar, sendte klagebrev til FN da det ble klart at en Hamas-representant skulle tale på mandagens samling. Han fikk delvis gjennomslag. (Foto: UN Photo Geneva)
Ismail al-Asqhar fra Hamas fikk likevel slippe til på en samling i FN for bistandsorganisasjoner tidligere på dagen.

Mandag var det meningen at den sentrale Hamas-skikkelsen Ismail al-Asqhar skulle tale til FNs menneskerettighetsråd i Geneve. Etter harde protester fra Israel nektet FN å slippe ham til. Likevel hadde allerede al- Asqhar talt i bygningen tidligere på dagen, under en samling for bistandsorganisasjoner.

Israels ambassadør til rådet, Aharon Leshno-Yaar, var den som forfattet et offisielt klagebrev til FN på vegne av Israel. Han forklarer at Hamas sin bruk av vold mot israelere er grunnen til at han sendte brevet.

– Det er skandaløst at han ble gitt adgang til bygningen. Det mest ærefulle en kan gjøre er å sparke ham ut så raskt som mulig, sa han.

 

Fordømte Israel
Den FN-akkrediterte bistandsorganisasjonen Maarij stod bak invitasjonen av Hamas-representanten til sitt arrangement i FN-bygningen. Ifølge reglementet kan alle bistandsorganisasjoner som er akkreditert organisere tilstelninger i menneskerettighetsrådets lokaler og invitere hvem de selv ønsker som foreleser. Rundt 20 personer var til stede for å høre på al-Asqhars tale, som fordømte israelske arrestasjoner av Hamas-terrorister.

Statsminister Benjamin Netanyahu fordømte arrangementet og reagerte på at FN slipper mennesker inn i sine kontorer som har som mål å drepe jøder. Særlig provosert var han over at dette skjedde samme dag som fire jøder ble skutt og drept i Toulouse.

– Al-Asqhar representerer en organisasjon som uten å gjøre forskjell angriper barn og voksne, kvinner og menn. Uskyldige er deres favorittmål. De dreper jøder over alt, det står i deres charter – drep jøder hvorhen dere finner dem – det er det de gjør, uttalte Netanyahu under et møte med Likuds Knesset-gruppe.

– Kun et forvridd sinn kan holde Hamas og menneskerettigheter sammen, sa Yigal Palmor, talsmann for utenriksdepartementet i en kommentar.

 

USA ut mot «anti-Israel-isme» i menneskerettighetsrådet
Senere samme dag, på møtet Hamas-lederen ble utestengt fra, forsvarte amerikanerne Israel imot det de mener er forskjellsbehandling  fra menneskerettighetsrådets side.

– USA fortsetter å være dypt opprørt over rådets forvridde og ikke-proporsjonale fokus på Israel, som blir eksemplifisert i dette aktuelle temaet på agendaen, sa ambassadør Eileen Chamberlain Donahoe.

Med «dette aktuelle temaet på agendaen» sikter hun til faste saksnummer sju, der rådet under hver samling tar opp Israels angivelige menneskerettighetsbrudd på Vestbredden og Gaza-stripen. Det gjør staten til den eneste i verden som er offer for en fast agendasak mot seg på hver eneste samling.

Denne gangen var det fem resolusjonsforslag som fordømte eller gikk imot Israel oppe til votering.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart