Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

L’chaim for Vinmonopolets ansatte!

- Du burde være glad for at Israel har Golanhøydene, hvis de ikke hadde det, ville syriske terrorister skyte israelske kvinner og barn, svarte en ansatt på Vinmonopolet i Steen & Strøm i Oslo. (Illustrasjonsfoto av Vinmonopolet i Trondheim, dr_knox, flickr)
- Du burde være glad for at Israel har Golanhøydene, hvis de ikke hadde det, ville syriske terrorister skyte israelske kvinner og barn, svarte en ansatt på Vinmonopolet i Steen & Strøm i Oslo. (Illustrasjonsfoto av Vinmonopolet i Trondheim, dr_knox, flickr)
Journalist og forfatter Håvard Melnæs er opprørt over at Vinmonopolet selger israelsk vin fra Golan.

På Vinmonopolets filial i kjelleren på Steen & Strøm i Oslo har journalist og forfatter Håvard Melnæs funnet israelsk vin fra Golan.

«Jeg tenkte at her måtte det ha skjedd en feil, og spurte noen av de ansatte hvorfor de solgte vin fra okkupert område,» skriver Melnæs i en artikkel i Aftenposten.

L’chaim! (skål!) for Vinmonopolets ansatte som svarte: «Du burde være glad for at Israel har Golanhøydene, hvis de ikke hadde det, ville syriske terrorister skyte israelske kvinner og barn».

L’chaim! også for kollegaen som svarte: «Skal vi slutte å selge vin fra Frankrike på grunn av atomprøvesprengninger og vin fra Sør-Afrika på grunn av slavehandel?»

Nå var det ikke først og fremst Sør-Afrika som drev med den historiske slavehandelen, men i Afrika generelt er det absolutt flest ofre for moderne slaveri i forhold til befolkningen – og der har nok også Sør-Afrika sitt ansvar. I Afrika er 7,6 av hver 1000 innbygger ofre for moderne slaveri, ifølge World Economic Forum.

Til alle MIFF-lesere som er i nærheten av Steen & Strøm i Oslo, nå vet dere hvor dere finner den israelske vinen fra Golan. Løp og kjøp!

Vanlige praksis av vestlige land viser at det ikke er noe grunnlag i folkeretten for å forby økonomisk aktivitet i okkuperte områder. Avgjørelser ved flere europeiske domstoler bekrefter det samme.

Et stort antall nordmenn står åpent fram som bosettere. Med fullt navn og bilde forteller de at de har blitt bosettere i okkupert område.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart