Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelsk militærlege reddet livet til palestinsk baby

Denne babyens liv ble reddet av israelsk militært helsepersonell utenfor Ramallah. (Foto: IDF.)
Denne babyens liv ble reddet av israelsk militært helsepersonell utenfor Ramallah. (Foto: IDF.)
- I medisinske spørsmål er det ingen forskjell på jøder og palestinere, understreker legen som nylig reddet en baby på en måned som holdt på å kveles.

Om kvelden fredag 25. april var en tragedie nær ved å ramme en palestinsk familie i landsbyen Beitin i nærheten av Ramallah, da deres én måned gamle datter fikk akutt anfall av kvelning mens hun lekte i hjemmet. Moren i familien tok babyen med seg til det nærmeste israelske sjekkpunktet for å søke hjelp, og en lege fra det israelske militæret ble raskt tilkalt, da barnet hadde blitt apatisk, slet med å puste og var i tydelig fare.

Fenrik Ben Tzanani og hans medisinske team var på plass i løpet av fem til syv minutter, og deres innsats førte til at det lille barnets liv ble reddet, forteller IDFs offisielle blogg. Da det ble klart at barnets liv var utenfor fare, ble hun sendt videre til et sykehus i Ramallah i en palestinsk ambulanse.

– Divisjonens hovedkvarter har fått mange telefoner fra innbyggere i Beitin som ringer for å uttrykke takknemlighet, forteller legen som utførte livredningen.

– I medisinske spørsmål er det ingen forskjell på jøder og palestinere. En baby på en måned er et menneske, og derfor er vi forpliktet til å redde livet hennes. Vi har hatt mange tilfeller der vi har behandlet unge palestinere som trengte medisinsk hjelp etter å ha kastet steiner eller skutt mot israelske soldater, men dette var den første gangen jeg var med på å behandle en baby, forteller Tzanani.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart