Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Denne babyens liv ble reddet av israelsk militært helsepersonell utenfor Ramallah. (Foto: IDF.)
Denne babyens liv ble reddet av israelsk militært helsepersonell utenfor Ramallah. (Foto: IDF.)

Israelsk militærlege reddet livet til palestinsk baby

- I medisinske spørsmål er det ingen forskjell på jøder og palestinere, understreker legen som nylig reddet en baby på en måned som holdt på å kveles.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Om kvelden fredag 25. april var en tragedie nær ved å ramme en palestinsk familie i landsbyen Beitin i nærheten av Ramallah, da deres én måned gamle datter fikk akutt anfall av kvelning mens hun lekte i hjemmet. Moren i familien tok babyen med seg til det nærmeste israelske sjekkpunktet for å søke hjelp, og en lege fra det israelske militæret ble raskt tilkalt, da barnet hadde blitt apatisk, slet med å puste og var i tydelig fare.

Fenrik Ben Tzanani og hans medisinske team var på plass i løpet av fem til syv minutter, og deres innsats førte til at det lille barnets liv ble reddet, forteller IDFs offisielle blogg. Da det ble klart at barnets liv var utenfor fare, ble hun sendt videre til et sykehus i Ramallah i en palestinsk ambulanse.

– Divisjonens hovedkvarter har fått mange telefoner fra innbyggere i Beitin som ringer for å uttrykke takknemlighet, forteller legen som utførte livredningen.

– I medisinske spørsmål er det ingen forskjell på jøder og palestinere. En baby på en måned er et menneske, og derfor er vi forpliktet til å redde livet hennes. Vi har hatt mange tilfeller der vi har behandlet unge palestinere som trengte medisinsk hjelp etter å ha kastet steiner eller skutt mot israelske soldater, men dette var den første gangen jeg var med på å behandle en baby, forteller Tzanani.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart