Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel bombet over 400 terrormål på Gazastripen, ingen sivile ble drept

Leiligheten øverst i denne blokka var skjulestedet til en av lederne i terrorgruppen Islamsk Jihad. Han ble drept da leilighet ble truffet i et israelsk luftangrep 11. mai. Til tross for at terrorlederen gjemte seg blant sivile ble ingen sivile drept i det israelske angrepet. Kun terroristens leilighet ble ødelagt. (Foto: Flash90)
Til tross for at Israel bombet flere hundre mål på Gazastripen, ble ingen sivile palestinere drept.

Sent lørdag 13. mai ble det inngått våpenhvile mellom Israel og Islamsk Jihad på Gazastripen. Da hadde den palestinske terrorgruppen avfyrt over 1200 raketter mot sivilbefolkningen i Israel. Israel svarte med å bombe over 400 mål som tilhørte den iransk-støttede terrorgruppen.

Den siste tids uro startet opprinnelig i begynnelsen av mai, da et kjent medlem av Islamsk Jihad sultestreiket seg til døde i fengsel. Dødsfallet førte til at terrorister på Gazastripen angrep Israel med flere raketter. Fra 2. til 3. mai ble det avfyrt over 100 raketter, før urolighetene tok slutt.

Så ble tre høytstående ledere av Islamsk Jihad drept i et israelsk luftangrep natt til 9. mai. De tre skal ha vært ansvarlige for en rekke terror- og rakettangrep mot Israel, blant annet de 100 rakettene uka før. De skal også ha planlagt flere angrep, ifølge det israelske forsvaret.

De tre lederne hadde i lengre tid holdt seg skjult, men kom til overflaten før de etter planen skulle reise til Egypt, ifølge israelske medier. Israel så på de tre terrorlederne som en stor trussel mot landets sikkerhet og bestemte seg for å slå til da muligheten for å ta dem ut dukket opp.

Angrepet på de tre terrorlederne kostet også ti sivile palestinere livet, som var familiemedlemmer og nabo til terroristene som ble drept i luftangrepet. Det israelske forsvaret sier de forsøkte å unngå sivile tap, men at dette ikke er lett når terrorister gjemmer seg blant sivile.

Raketter avfyres fra tett befolkede områder på Gazastripen mot sivilbefolkningen i Israel. (Foto: Flash90)

Dette var dog de eneste sivile dødsfallene for israelske luftangrep, ifølge åpne kilder. Oversikt basert på palestinske terrorgruppers egne tall viser at til tross for at Israel forsvarte seg med å bombe over 420 terrormål på Gaza mellom onsdag og lørdag, så ble ingen sivile drept.

Det er ganske oppsiktsvekkende, spesielt med tanke på at terroristene på Gazastripen bruker sivil infrastruktur i krigføringen mot Israel.

I tillegg til å bombe rakettutskytningsramper bombet Israel også våpenfabrikker, våpenlager og andre militære anlegg som tilhørte Islamsk Jihad. Mange av anleggene deres er plassert midt i tett befolkede og sivile områder. Likevel var det ingen sivile dødsfall.

Det har blant annet vært flere tilfeller hvor Israel advarer sivile i nærheten av områder som bombes, for å gi dem tid til å evakuere.

Av de totalt 34 som ble drept på Gazastripen var 13 terrorister i Islamsk Jihad. Mange ble drept mens de avfyrte raketter mot sivilbefolkingen i Israel. Andre var ledere i terrorgruppen og ble tatt ut i israelske presisjonsangrep. Totalt ble seks av gruppens øverste ledere drept.

Skadene etter et israelsk luftangrep på Gazastripen 13. mai. Mange av byggene som ble bombet ble brukt til våpenfabrikker og kommandosenter av Islamsk Jihad. Ingen sivile ble drept. (Foto: Flash90)

I tillegg ble fem militante fra terrorgruppen Folkefronten for Palestinas frigjøring (PFLP) drept, samt to medlemmer av Mujahideen-brigadene.

Fire sivile palestinere ble drept av raketter til Islamsk Jihad som ble feilskutt og landet inne på Gazastripen. I tillegg døde et palestinsk barn angivelig av hjerteinfarkt under uklare omstendigheter.

Hamas-myndighetene påstår at barnet fikk hjerteinfarkt som følge av de israelske bombene, men dette blir bare spekulasjoner. Hamas er kjent for å lyve om naturlige dødsfall, for å legge skylden på Israel. I 2018 ble Israel anklaget for å være ansvarlig for dødsfallet til en åtte måneder gammel baby på Gazastripen. Norske medier, partiet Rødt og Redd Barna var blant dem som anklaget Israel.

Senere viste det seg at familien til det døde barnet hadde fått penger av Hamas for å lyve om dødsfallet og legge skylden på Israel. Likevel fortsetter norske medier den dag i dag å bruke Hamas-myndighetene på Gazastripen som en troverdig kilde. Også i løpet av den siste konflikten.

Derfor har flere norske medier de siste dagene skrevet at flertallet av de dem som ble drept i de israelske luftangrepene var sivile. Blant annet publiserte VG en artikkel skrevet av NTB hvor det stod at «et flertall av de drepte er sivile». Kilden deres var trolig «helsemyndighetene på Gaza», som i realiteten er Hamas.

I stedet for å anerkjenne at Israel har gjort en enorm jobb med å unngå sivile dødsfall, så fortsetter norske medier med å demonisere Israel med feilaktige anklager om at flertallet av de drepte var sivile.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart