NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Skjermdump fra bt.no.
Skjermdump fra bt.no.

Norske avisers dobbeltstandard beviser hvorfor Israel må styrke seg som det jødiske folkets nasjonale hjemland

Faktasjekk på lederartikler.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Torsdag 19. juli vedtok Knesset en lov som forankrer Israel som «det jødiske folkets nasjonale hjemland». I lederartikler reagerer Bergens Tidende og Fædrelandsvennen med å anklage Israel for apartheid. «I forrige uke ble det langt vanskeligere å snakke varmt om Israel,» istemmer Therese Sollien, kommentator i Aftenposten.

«At et demokrati av vestlig innretning innfører lover som eksplisitt diskriminerer store deler av befolkningen basert på etnisitet, finnes det knapt paralleller til i dag,» hevder Bergens Tidende. Loven «innebærer en systematisk diskriminering av landets minoriteter som ikke er jødiske,» hevder Fædrelandvennen.

Men det er ikke noe udemokratisk eller uvanlig med den nye loven. Blant europeiske demokratier har syv land lignende nasjonallover, påpeker Eugene Kontorovich i The Wall Street Journal. Ta for eksempel Slovakia. Deres grunnlov omtaler «vi, den slovakiske nasjonen» og understreker «den naturlige retten til nasjoners selvbestemmelse». Latvias grunnlov beskriver «den ubøyelige viljen til den latviske nasjon til å ha sin egen stat og dens ufravikelige rett til selvbestemmelse for å garantere eksistensen og utviklingen av den latviske nasjonen, dens språk og kultur gjennom århundrene». Om lag 25 prosent av Latvias befolkning er russere, men vi har ikke registrert at Bergens Tidende eller Fædrelandsvennen svinger svøpen over regjeringen i Riga. Langt mindre med demoniserende anklager om «apartheid».

Bergens Tidende hevder loven medfører at «arabisk mister statusen som likestilt nasjonalspråk». Hittil har hebraisk, arabisk og engelsk offisielt vært likestilt, en etterlevning fra den britiske mandattiden. I praksis har imidlertid hebraisk vært dominerende helt siden Israel ble opprettet som en jødisk stat i 1948. Nå blir hebraisk offisielt utpekt som «statens språk», men det blir samtidig slått fast at «det arabiske språk har en spesiell status» og at loven ikke skal gjøre noen skade på statusen til det arabiske språk før loven ble satt i verk.

Det er ikke noe udemokratisk i dette. De fleste multietniske, multispråklige statene i EU gir offisiell status bare til flertallsspråket. Spanias grunnlov gjør spansk til det offisielle nasjonalspråket. Den krever til og med at alle innbyggere kan dette språket, selv om deres morsmål er baskisk eller katalansk.

Sollien i Aftenposten mener det ikke er noen god nyhet at loven sier at «jødiske bosetninger (i Israel) er i nasjonens interesse». Det er ikke en nyhet i det hele tatt. Lovteksten følger opp det som var Folkeforbundets mandat til Storbritannia i 1922, nemlig sikre tett jødisk bosetning i området. Lovteksten er formulert slik: «Staten anser utviklingen av jødisk bosetting som en nasjonal verdi, og vil arbeide for å oppmuntre og promotere dets etablering og stadfesting.» Den gir ikke noen myndighet og fastslår ingen politikk. I motsetning har delstatsgrunnloven til Hawaii nedfelt særskilte bosetningsrettigheter for etniske hawaier. Loven gir dem særskilte landrettigheter.

Lovformuleringen er et resultat av landpolitikk som diskriminerer mot jøder, påpeker Kontorovich. Israelsk høyesterett har støttet arabere i å utestenge jøder fra sine boområder i Israel. I et motsatt tilfelle ble den samme retten nektet jøder. Palestinske selvstyremyndigheter har dødsstraff for dem som selger land til jøder. «Den nye loven fjerner ikke noen av disse urettferdighetene, den skaper bare en normativ motvekt,» skriver Kontorovich.

«Fortsetter Israel sin ferd mot det illeberale, kan det ødelegge alle fremtidens forsøk på å skape fred,» konkluderer Bergens Tidende. Har det slått redaktørene at det er nettopp naboenes illiberalitet, inkludert palestinernes, som har hindret fred i over 70 år?

Fædrelandsvennen ser ut til å beklage at «den nye loven formaliserer Israel som en stat for ett folk: det jødiske». Har de glemt at det var nettopp en jødisk stat verdenssamfunnet ga sin støtte til i FNs delingsforslag i 1947?

– Kanskje det beste beviset på at Israel trenger en grunnleggende bekreftelse på sin status som det jødiske folkets nasjonalstat, er iveren til så mange å fordømme tiltak som ellers i verden blir ansett som vanlige og kalle tiltakene udemokratiske, konkluderer Kontorovich. Artiklene i de norske avisene som kom noen dager senere, illustrerer hans poeng.

 

Feil moralsk barometer

Ingen israelske arabere blir negativt påvirket av den nye loven, som bare formaliserer det som i lang tid har vært realitet og praksis. Alle araberne som er imot at Israel skal være et nasjonalt hjemland for det jødiske folk, reagerer selvsagt sterkt negativt.

– For arabere som er bestemt på å se jøder som sine fiender, er den nye loven selvsagt et nederlag, men disse araberne burde ikke være noens moralske barometer. De er en skam, skriver Fred Maroun, en canadisk skribent med arabisk bakgrunn.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart