Søk
SV-politikeren Christina Beck Jørgensen sliter med å skille mellom fiksjon og virkelighet. (Foto: Faksimile Fagbladet)

Når man ikke klarer å skille mellom fiksjon og virkelighet

SV-politiker med ville og absurde anklager mot Israel.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Det er ikke uvanlig at Israels motstandere bruker falske anklager og demonisering i sine angrep på den jødiske staten. Men sjeldent har jeg lest et innlegg som har vært så full av feil som en kronikk i Fagbladet den 2. februar 2022.

Kronikken, skrevet av SV-politiker og hjelpepleier Christina Beck Jørgensen, starter med å vise til et eksempel fra den oppdiktede TV-serien «Bortført». Og gjennom resten av innlegget virker det som om Jørgensen sliter med å skille mellom fiksjon og virkelighet.

Hun fremstilles det som om Gazastripen utsettes for daglige bombeangrep. Utenom krigen i mai 2021, da Israel forsvarte seg mot over 4300 raketter fra Gazastripen, har det kun vært noen få tilfeller av israelske luftangrep de siste årene. Og de få tilfellene det er snakk om har vært svar på aggresjon fra Gaza, rettet mot Hamas-mål og sjeldent er mennesker blitt skadet.

Jørgensen omtaler Gaza som «verdens største fengsel» og påstår at palestinerne er uten mulighet til å dra noe sted. Dette er en påstand hun ikke er alene å komme med, men det blir ikke mer korrekt av den grunn. Det finnes to grenseoverganger fra Gazastripen. En går til Israel og en går til Egypt. Det er riktig at det ikke er fritt frem for palestinere fra Gaza å reise inn i Israel, som de fleste kan forstå hvorfor. Likevel var det over 90.000 grensepasseringer fra Gaza og inn Israel i 2021, med stor økning utover høsten (ifølge tall fra FN). Tusenvis av palestinere på Gaza har arbeidstillatelse i Israel, i tillegg er det mange som slipper inn for medisinsk behandling og av andre årsaker.

I tillegg var grenseovergangen Rafah mellom Gaza og Egypt åpen 221 dager i 2021. Her kan palestinere i utgangspunktet fritt passere, men korrupsjon på begge sider av grensen gjør at de med mest penger enklest kan passere. Over 100.000 forlot Gazastripen via Egypt i fjor. I hvilket fengsel er porten åpen store deler av året?

Er det noen Gazastripen er et fengsel for er det palestinske kvinner. En shariadomstol på Gaza bestemte i 2021 at kvinner ikke lenger skal få lov til å reise uten tillatelse fra en mannlig verge. Det tier SV-politikeren om.

Det påstås at det er lite tilgang på rent vann. I likhet med i resten av Midtøsten er vann en knapp ressurs på Gazastripen, men tilgangen på rent vann er likevel langt bedre her enn mange andre steder. Og forholdene blir stadig bedre. Et nytt avsaltningsanlegg til 6 milliarder kroner, betalt av EU, er bare et av mange store vannprosjekter på Gazastripen. Dette alene gir rent drikkevann til en kvart million mennesker. Og det kan være greit å påpeke at da Israel hadde kontroll over Gazastripen var 98 prosent av det offentlige springvannet på Gaza trygt å drikke. I 2014, bare 9 år etter at Israel trakk seg helt ut og ga ansvaret til palestinerne, hadde andelen falt til 11 prosent. Israel kan ikke klandres for at Hamas har prioritert raketter fremfor infrastruktur.

Jørgensen påstår videre at det kun er tilgang på strøm én time i døgnet på Gazastripen. I 2021 var det i snitt tilgang på strøm 13 timer i døgnet på Gaza (igjen ifølge FN). Kanskje Jørgensen blander med Libanon, hvor innbyggerne kan være uten strøm i over ett døgn?

Og det kan være greit å nevne at Gazastripen får mesteparten av sin strøm fra Israel. Strømlinjene fra Israel og inn på Gaza kjører med full kapasitet. Likevel mener Jørgensen at Israel har «all skyld» for alt som er galt på Gazastripen. Terrorgruppen Hamas, som nå har styrt Gazastripen i over 15 år, er fritatt alt ansvar. Det er ikke bare ekstremt ensidig, det er demoniserende.

Det som likevel er den fjerneste virkelighetsoppfatningen i innlegget er påstanden om at Israel bruker «milliarder på å holde palestinere fanget». Israel bruker enorme summer på å beskytte sin egen sivilbefolkning mot selvmordsbombere, terror, raketter og utslettelse. Sikkerhetsbarrieren ble ikke bygget for å holde palestinerne fanget, men for å holde selvmordsbomberne unna. At Israel bruker 5,6 prosent av sitt bruttonasjonalprodukt på forsvaret er ikke for å holde palestinerne fanget. Det er for å sikre at det jødiske folk aldri mer skal stå i fare for å bli utslettet. Det er mye annet Israel gjerne skulle brukt pengene på enn forsvaret, men omringet av fiender har de ikke annet valg.

Til slutt skriver Jørgensen at palestinerne fortjener et bedre liv. Ja, her er vi helt enige. Men for at palestinerne skal få bedre liv trenger de ledere som er villige til å leve side om side med en jødisk stat. Det hjelper i alle fall palestinerne svært lite at de som kaller seg venner av palestinerne fratar palestinske ledere fra alt ansvar og hvitvasker deres korrupsjon, overgrep og undertrykkelse.

PS: Innlegget er sendt som et leserinnlegg til Fagbladet.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart