Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

NRK Dagsrevyen kom med to rettelser etter MIFFs kritikk

NRKs programleder Tom Nilssen 5. juli 2023.
Endelig kom det fram på NRK at 16 år gamle palestinere ikke alltid er «barn». Ofte er de soldater.

NRKs 14 år gamle dødsoffer var 16 år gammel militant jihadist, skrev MIFF tirsdag kveld. Noen timer tidligere hadde reporter Sidsel Wold, på Dagsrevyen, vist fram en fortvilet palestinsk familie og hevdet at de mistet en 14 år gammel sønn. Han ble framstilt som et uskyldig offer.

Men slik var det ikke, påpekte MIFF. Med hjelp av palestinske kilder viste vi at Nour el-Din Husam Marshoud var 16 år og militant palestiner, medlem av terrororganisasjonen Islamsk Jihad.

MIFF gjorde NRKs redaktører oppmerksom på dette, og i Dagsrevyen onsdag 5. juli kom to korrigeringer.

«I Dagsrevyen i går meldte vi at en av de drepte palestinerne i Jenin var 14 år, ifølge nye opplysninger fra nyhetsbyrået Reuters var hans riktige alder 16 år. Og den militante gruppen Islamsk hellig krig [Islamsk Jihad] sier han var en av deres soldater,» leste programleder Tom Nilssen.

NRKs redaktør Knut Magnus Berge har delt med MIFF den første Reuters-meldingen om saken, der alderen 14 år er oppgitt. I denne meldingen er heller ikke hans tilknytning til en militant gruppe nevnt. Men Sidsel Wold har tydeligvis ikke sjekket dette mot andre kilder, slik MIFF gjorde.

Nok en gang har norske medier hatt en ubalansert og ensidig dekning av en israelsk antiterror-operasjon. Og verst av dem alle er NRK, skrev MIFFs journalist Bjarte Bjellås 5. juli.

I Israels Jenin-operasjon 3. og 4. juli 2023 ble ingen sivile palestinere drept. Dette er norske medier lite ivrige på å melde. «Tolv palestinere er drept, flere av dem barn,» skrev nyhetsbyrået NTB senest på ettermiddagen onsdag 5. juli. Men alle «barna» var som Marshoud – gutter i tenårene rekruttert av palestinske terrororganisasjoner, stikk i strid mot barnekonvensjonen.

Tenk om norske medier kunne hatt et kritisk søkelys på misbruket av palestinske barn som barnesoldater!

MIFF har også mange ganger tidligere fått norske medier og myndigheter til å korrigere seg selv. Vi håper du vil støtte MIFFs informasjonsarbeid. Du som ikke ennå er blitt medlem, trykk her for å bli det nå. Alle kan støtte MIFFs arbeid via Vipps 39881, SMS, konto 78770654539 eller med bankkort. Du kan også sende SMS med kodeord GAVE til 1948 (250 kroner).

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart