Last ned Excel-filen med oversikten over Israel-relaterte spørsmål.
Last ned Excel-filen med oversikten over Israel-relaterte spørsmål.

Se Israel-relaterte spørsmål i Stortinget 2009-2013

FrP og KrF dominerer de Israel-relaterte skriftlige spørsmålene i Stortingets siste periode. Venstre har stilt to spørsmål som er negativt ladet mot Israel.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

MIFF har laget en oversikt som viser de aller fleste Israel-relaterte spørsmål som stortingsrepresentanter har sendt skriftlig til regjeringen i stortingsperioden 2009-2013. Til sammen listes 55 spørsmål hvor ordet «israel» er inkludert i spørsmål eller svar. Noen ytterst få tilfeller er utelatt, hvor Israel er nevnt i svar med en perifer tilknytning.

Viktig presisering: Spørsmål som knytter seg til Israels naboer generelt, og palestinerne spesielt, men hvor Israel ikke er nevnt i teksten, er ikke med. Derfor vil en del spørsmål blant annet om palestinernes fangelønnsordning ikke være med på oversikten. MIFF beklager at vi ikke har hatt tid til å lage en mer fullstendig oversikt.

Last ned oversikten her i Excel-format.

FrPs representanter har til sammen reist Israel-relaterte spørsmål minst 33 ganger. Øyvind Vaksdal (8), Jørund Rytman (6), Morten Høglund (6) og Peter N. Myhre (5) har vært de mest aktive. Rytman ledet Israels venner på Stortinget i toårsperioden 2011-2013. Vaksdal var særlig ivrig med å stille spørsmål til regjeringen om situasjonen til Gilad Shalit da han satt i fangenskap hos Hamas på Gaza-stripen.

KrFs representanter har til sammen reist Israel-relaterte spørsmål minst 15 ganger. Hans Olav Syversen (8) og Dagfinn Høybråten (5) har vært de mest aktive. Syversen ledet Israels venner på Stortinget i toårsperioden 2009-2011, og var siden nestleder i vennskapsforeningen.

Venstres Trine Skei Grande har stilt to Israel-relaterte spørsmål. Hun var opptatt av hva Norge gjør for den israelske landssvikeren Mordechai Vanunu og hvordan regjeringen kunne hindre Israel fra å få våpen fra norskeide bedrifter.

To representanter for Arbeiderpartiet har stilt spørsmål til sin egen regjering. I mai 2010 lurte Stine Renate Håheim på hva Norge ville gjøre for å sikre at Gaza-flåten kunne bryte Israels sjøblokade. I august 2012 var Lise Christoffersen opptatt av hva Norge kunne gjøre for å få opphevet Israels internering av en palestinsk fotballspiller.

Høyre har stilt spørsmål ved støtten til palestinske områder, om israelske selskap er nektet å levere anbud til Forsvaret og hvorvidt utelukkelse av to israelske selskaper fra pensjonsfondet innebærer en endring i forvaltning. Alle disse spørsmålene ble stilt i 2010.

Det har skjedd mye på Stortinget relatert til Israel som ikke er nevnt her. Dette er kun bygd på en rask gjennomgang av de skriftlige spørsmålene i perioden.

Last ned oversikten her i Excel-format.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart