Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Demonstranter i Stavanger støtter voldelige islamister i krigen mot jødenes stat

Aslaug Austbø, fungerende domprost i Stavanger, talte under demonstrasjonen. (Skjermdump fra NRK Dagsrevyen 19. juli 2014)
Aslaug Austbø, fungerende domprost i Stavanger, talte under demonstrasjonen. (Skjermdump fra NRK Dagsrevyen 19. juli 2014)
Lørdag inviterer organisasjoner i Stavanger til demonstrasjon mot Israel utenfor Domkirka i byen. Arrangørene vil tydeligvis åpne for fri flyt av våpen til den islamistiske terrorgruppen Hamas.

Lørdag 19. juli inviterer en hel rekke organisasjoner i Stavanger til demonstrasjon ved Domkirka. MIFF vil her kommentere demonstrasjonens politiske grunnlag punkt for punkt. Vi begynner med parolene.

Stopp Israels bombing!

Arrangørene skriver i omtalen at de «tar avstand fra» palestinske fraksjoners rakettoppskytninger. De ser ut til å glemme at palestinske raketter ikke bare blir skutt opp, men de faller også ned – og de faller ned som bomber. Ensidigheten er på plass allerede fra første parole. Mens den arabiske verden med Egypt i førersetet innstendig ber Hamas om å stanse rakettangrepene, slik at det kan bli våpenhvile, er demonstrantene i Stavanger opptatt av å be Israel stanse sine forsvarsaksjoner for å få stans på rakettangrepene. Israel bruker presisjonsvåpen for å ramme terrorgrupper som har som uttalt mål å eliminere staten Israel og som drømmer om en dag i framtiden da naturen skal hjelpe islamister å drepe jøder.

Opphev blokaden av Gaza!

Det er særlig dette punktet som viser at demonstrantene vil ha fri flyt av våpen til den islamistiske terrorgruppen Hamas. Å oppheve blokaden er et av de viktigste strategiske målene Hamas har med krigen som de nå har satt i gang og velger å fortsette.

Blokaden er en våpenblokade. Alle nødvendigheter kommer fritt inn til Gaza-stripen gjennom israelske grensestasjoner, men det er nødvendig med kontroll for å hindre at Hamas og Islamsk Jihad smugler inn våpen fra Iran og andre land. For å ha kontroll, opprettholder Israel en sjøblokade. Alle som vil kan sende hva de vil til Gaza-stripen, bare det ikke er materialer som kan misbrukes til en militær kamp mot Israel. I den vestlige verden er det stor oppslutning om nødvendigheten av sjøblokaden. Det er bare blokaden som kan hindre at ikke neste Gaza-krig blir mye blodigere enn det vi til i dag har sett. Fri flyt av iranske våpen inn til Hamas og Islamsk Jihad er skrekken, ikke bare for Israel, men også for Egypt og Jordan. Hamas har vært og er det største hovedhinderet for å realisere den norske drømmen om en tostatsløsning. Hvorfor da samle seg på Domkirkeplassen i Stavanger for å klappe dem fram til en ny krig? Er dette i tråd med Arbeiderpartiets og Venstres partiprogram?

Riv Skammens Mur!

Når det gjelder sikkerhetsbarrieren på Vestbredden, ligger skammen på den siden som gjennomførte hundrevis av selvmordsterroraksjoner og tusenvis av skyteangrep mot israelske kjøretøy og boliger. I noen få prosent av barrierens trasé er det bygget mur, nettopp for å stanse disse skyteangrepene.

Også dette punktet er klart etter agendaen til terrororganisasjonen Hamas. Den dagen barrieren blir revet uten at det er en del av en ekte fred, uten at fredelig sameksistens er dyrket fram over minst én generasjon, er kravet om rivning av muren det samme som å kreve at palestinske terrorister fritt skal kunne ta seg inn i israelske byer for å drepe seg selv og flest mulig jøder. Er dette noe å rope ut på Domkirkeplassen? Det føyer seg i tilfelle inn i en lang europeisk-kristen antisemittisk tradisjon.

Solidaritet med kvinner og barn – stans drapene!

Det som kan stanse lidelsene for kvinner og barn på Gaza-stripen, er at Hamas stanser sine rakettangrep. Terje Rød-Larsen var helt klar på dette i Dagsnytt Atten: Det er Hamas som valgte å trappe opp konflikten.

Norge må ta ansvar for Folkeretten – legg press på Israel!

Folkeretten er klar på at en stats regjering har plikt til å beskytte landets innbyggere. Norge bør derfor gi klar støtte til Israels forsvarsoperasjoner så lenge Hamas insisterer på å fortsette rakettangrepene og avviser våpenhvile. Også fredag, etter at bakkestyrker hadde rykket inn på Gaza-stripen, angrep Hamas med opp mot hundre raketter.

 

Her følger kommentarer til resten av oppropet.

 

NOK ER NOK!  STOPP BOMBINGA AV GAZA!

Slik er overskriften. Fra første stund røper arrangørene at dette er en fullstendig ensidig markering. Det er ikke overraskende når det gjelder Palestinakomiteen, LO, Nablusforeningen eller Muslimsk Fellesråd i Rogaland. Men det er svært skuffende når det kommer fra Venstre, Arbeiderpartiet og en fungerende domprost i Den norske kirke.

Vi er vitne til Israels folkerettsstridige kollektive avstraffing av et innesperret og forsvarsløst folk i Gaza.

Allerede i første setning begynner kirkens representanter og de andre arrangørene å lyve. Israels forsvarsaksjoner mot Hamas er klart etter folkeretten, Israel har plikt til å forsvare landets innbyggere. Både vestlige og arabiske land kritiserer Hamas for å fortsette rakettangrepene, til tross for at tilbud om våpenhvile foreligger. Folket på Gaza er ikke forsvarsløst. Det er titusener av væpnede terrorister i området, noen av dem utstyrt med avanserte raketter fra Iran og Syria som kan nå nesten hele Israel. Men disse terrorgruppene er ikke opptatt av å beskytte sin egen sivilbefolkning, men bare å beskytte seg selv. Lidelse for lokalbefolkningen er gevinst i deres mediastrategi.

Det finnes ingen proporsjonalitet i den trussel palestinske fraksjoners rakettoppskytinger, som vi også tar avstand fra, utgjør mot Israel  – det er en militært overlegen makts terror mot en befolkning utpint av isolasjon, okkupasjon og blokade. Et stort antall av ofrene er kvinner og barn.

Hva måtte til for at det skulle bli proporsjonalt? For hver gang palestinske grupper vilkårlig skyter en rakett mot sivile israelske boligområder, skal Israel gjøre det samme? Heldigvis gjør ikke Israel det! Bare Israels rakettvarslingssystem, godt utbygde tilfluktsrom og rakettforsvarssystemet Iron Dome har hindret at ikke titalls, kanskje hundretalls israelske liv har gått tapt. Israel kan likevel ikke leve med trusselen om stadige rakettangrep, og må gjøre tiltak mot terrorgruppene inntil de ikke lenger er i stand til å gjennomføre nye angrep.

Befolkningen på Gaza-stripen får hjelp av det mest velsmurte bistandsapparatet i verden. Når deres makthavere Hamas ikke starter nye militære eventyr, er det ingen problemer for palestinerne på Gaza-stripen å få nok mat eller andre forbruksvarer.

I alle kriger blir dessverre kvinner og barn offer. I denne krigen, viser oversikt fra Al Jazeera, er menn i militær tjenestedyktig alder sterkt overrepresentert, og barn og kvinner sterkt underrepresentert i forhold til andelen av befolkningen. Dette indikerer at Israel har lykkes med å rette angrepene mot militære, lovlige mål, i veldig stor grad. Når det ved uhell går ut over kvinner og barn blir dette beklaget fra israelske ledere.

På Vestbredden fortsetter Israel å bygge ut den ulovlige Skammens Mur, og bosetter et stadig økende antall av egen befolkning på okkupert område. Dette er definert i internasjonal lov som krigsforbrytelser.

Skammens mur kommenterte vi i forbindelse med parolene.

Bosetningene på Vestbredden dekker kun tre prosent av arealet – og det etter 47 år med utbygging.

I demonstrasjonen lørdag kommer det til å delta et stort antall rogalendinger som har vært på ferie i Kypros. Men de vet ikke at her menget de seg med tyrkiske krigsforbrytere. På Nord-Kypros bor det ca. 100.000 tyrkiske bosettere, og det er flere titalls tusen tyrkiske okkupasjonssoldater. [Les mer om Europas dobbeltstandard når det gjelder Israel og Kypros her.]

Men det ofrer ikke rogalendingene i anti-Israel demonstrasjonen en tanke. De har laget en lov som bare anvendes mot jøder som vil bo i de gamle jødiske kjerneområdene i Judea og Samaria. Så lenge det ikke kommer noen signaler om at palestinerne er villig til å gå med på en løsning med to stater for to folk, og israelerne erfarer at Vestens press ensidig legges på dem, forbeholder de seg retten til å bygge i de mindre områdene av Vestbredden israelsk konsensus har tenkt å beholde.

 

Følgende organisasjoner står som arrangør:

Arbeiderpartiet, AUF, SV, SU, Rødt, RU, Miljøpartiet De Grønne, Venstre, Unge Venstre, SP, SPU, Palestinsk Forening, Muslimsk Fellesråd i Rogaland, Den Norske Kirke / Stavanger bispedømme [dette viste seg å være feil!], Fagforbundet, LO i Rogaland, Palestinakomiteen, Nablusforeningen, PRESS (Redd Barnas Ungdom), Kvinnegruppa Ottar, Grønn Ungdom.

Er du medlem av noen av disse organisasjonene? La din kraftige protest høre!
Les andre saker fra miff.no

Det blir anslått at norske styrker har drept mellom to tusen og fire tusen mennesker i Afghanistan fra 2001-2011. Det får forsvinnende liten oppmerksomhet i forhold til alt fokuset på Israels krigføring. (Illustrasjonsfoto: PRT Meymaneh, flickr.com)
Det blir anslått at norske styrker har drept mellom to tusen og fire tusen mennesker i Afghanistan fra 2001-2011. Det får forsvinnende liten oppmerksomhet i forhold til alt fokuset på Israels krigføring. (Illustrasjonsfoto: PRT Meymaneh, flickr.com)

Fullstendig ulik oppmerksomhet på norsk og israelsk krigføring skaper jødehat
Norske myndigheter bruker titalls millioner av kroner på å henge israelske soldater ut som krigsforbrytere. Norske medier følger villig opp med enorm overdekning. På den annen side blir norske soldaters krigsinnsats møtt med øredøvende stillhet. På ti år kan norske styrker ha drept flere afghanere enn antall palestinere drept av israelske soldater under den første og andre intifadaen til sammen!

 

Det har aldri eksistert noe Palestina, men palestinerne kan få en egen stat når de aksepterer at naboene skal få beholde sin. (Illustrasjonsfoto: looking4poetry, flickr.com)
Det har aldri eksistert noe Palestina, men palestinerne kan få en egen stat når de aksepterer at naboene skal få beholde sin. (Illustrasjonsfoto: looking4poetry, flickr.com)

Åpent brev til venner av palestinerne
Palestinerne har det heldigvis ikke like ille som noen vil ha det til, og er nærmere nasjonal selvråderett enn noen gang tidligere. Som deres venn er det særlig én ting du kan gjøre for å hjelpe!

 

Argumentene på denne siden kan du laste ned som et A4-dokument, skrive ut og dele med andre. Du kan selvsagt også dele lenken på e-post og sosiale medier! (Foto: Johnk85, flickr.com)
Det har flyktet flere jøder bare fra arabiske land (over 900.000) enn arabere (palestinere) fra Israel.(Foto: Johnk85, flickr.com)

Israels argumenter som du ellers ikke får høre
Mange av Israels beste argumenter kommer svært sjelden fram i norske medier. Klikk deg inn her for å lese disse i kortform, med lenker til videre dokumentasjon.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart