Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

MIFFs klage mot Feminine Tripper kommer i Diskrimineringsnemnda

Festivalen Feminine Tripper ble avholdt i Oslo 19.-25. mars 2018. (Plakat fra Facebook-siden)
Festivalen Feminine Tripper ble avholdt i Oslo 19.-25. mars 2018. (Plakat fra Facebook-siden)
Saken vil bli behandlet i møte 3. desember.

«Vi kan ikke invitere israelske deltakere med en god samvittighet,» skrev arrangørene for festivalen Feminine Tripper i et brev til israelske artister 7. mars 2018.

«Det pågår en festival i Oslo som etter alle solemerker bryter den norske diskrimineringslovenPolitiet bør starte sin etterforskning,» skrev MIFF da vi eksponerte saken i Norge 21. mars 2018. MIFF kunne også melde at festivalen tilsynelatende hadde stengte sin Facebook-side for alle israelere etter at de fikk kritikk for sin boikott.

22. mars 2018 sendte MIFF et varsel om det vi mener var et lovbrudd til Likestillings- og diskrimineringsombudet, Diskrimineringsnemnda og Oslo Politikammer. MIFF fikk raskt svar fra Likestillings- og diskrimineringsombudet som bekreftet at «diskriminering på grunn av nasjonal opprinnelse er forbudt».

Diskrimineringsnemnda svarte 16. mai 2018 at de jobber med saken.

«I saker om diskriminering gjelder regelen om delt bevisbyrde mellom klager og innklagede. Dette betyr at klager må vise til forhold/omstendigheter som gir «grunn til å tro» at forskjellsbehandling har funnet sted. Når klager har etablert «grunn til å tro», går bevisbyrden over på innklagede, som må sannsynliggjøre at diskriminering ikke har skjedd,» skrev Diskrimineringsnemnda. I samme brev varslet de at saksbehandlingstiden kunne bli «noe lengre enn forventet» fordi nemnda var i etableringsfasen.

Mer enn ett år senere hadde Diskrimineringsnemnda tydeligvis kommet over etableringsfasen. I sommer sendte de brev til festivalarrangørene med krav om svar på MIFFs påstander.

Feminine Tripper responderte 23. juni. Du kan lese hele deres brev her. (PDF, 76 KB)

MIFFs advokat Jan Benjamin Rødner kommenterte festivalens tilsvar i et brev til Diskrimineringsnemnda 11. juli. Vi gjengir her brevet i sin helhetBilagene som det henvises til er tilgjengelig her (PDF, 8 MB).

Tirsdag 3. desember skal altså saken behandles. « Dere vil få beskjed om utfallet etter at saken er ferdigbehandlet. Endelig avgjørelse foreligger normalt ca. 1 måned etter datoen saken ble behandlet i nemndsmøte,» skriver Diskrimineringsnemnda i brev til MIFF 6. november 2019.

Les mer om Diskrimineringsnemndas arbeid her.

Tror du Feminine Tripper vil få et vedtak mot seg? – Skriv ditt svar i kommentarfeltet under.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart