Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Før internasjonal konferanse i Oslo, minner vi om hvordan Norge kan slutte å sponse barn i væpnet konflikt

Utenriksminister Anniken Huitfeldt under møtet i FNs sikkerhetsråd 19. januar. (Foto: Pontus Höök, FN-delegasjonen)
Norge mobiliserer for å hindre at barn blir rammet av væpnet konflikt. Samtidig sponser vi palestinske selvstyremyndigheter mobilisering av barn til væpnet konflikt.

Norge arrangerer en internasjonal konferanse om barn i væpnet konflikt i Oslo 5.-6. juni 2023. FNs barnefond (Unicef), Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) og Redd Barna er medarrangører, varslet Utenriksdepartementet i en pressemelding 8. mai.

MIFF har tidligere påpekt hva Norge må gjøre dersom vi skal ha troverdighet i arbeidet mot barn i væpnet konflikt. Men til tross for MIFFs klare advarsler, har regjeringen uforstyrret fortsatt å la norsk bistand gå til myndigheter som oppvigler barn til hat, terror og martyrdød.

Palestinske barn blir opplært til – i det norsk-finansierte skoleverket – at de ikke er skapt for glede, men martyrdød. Palestinske mindreårige vet at de selv og deres familie vil bli rikelig økonomisk belønnet og æret dersom de gjennomfører terror mot jøder.

Palestinian Media Watch finner stadig nye eksempler på hvordan barn blir mobilisert til å delta i væpnet konflikt i det palestinske samfunnet. «Hvert eneste barn ønsker å bli en martyr,» sa moren til en 22 år gammel palestinsk terrorist som ble drept i kamper mot israelske soldater i januar 2023. «Vi elsker døden slik våre fiender elsker livet,» sa en taler under en begravelse sendt på PA TV 8. mars 2023. I november 2019 sendte palestinsk radio et innslag hvor barn ble oppmuntret til martyrdøden. De er islams «ammunisjon og våpenet som skal frigjøre og erobre Jerusalem». Innslaget ble også delt på Facebook av Fatah-bevegelsen, som kontrollerer de palestinske selvstyremyndighetene.

I februar publiserte MIFF klipp fra palestinske medier (tekstet på norsk og samlet av Palestinian Media Watch) som viser hvordan barn blir opplært av palestinske selvstyremyndigheter til å «ofre seg selv som martyrer».

Andre eksempler på misbruk av palestinske barn

De palestinske skolebøkene som ble tatt i bruk skoleåret 2019-2020 var mye mer ekstreme enn tidligere. Vold, martyrdød og jihad er tema gjennom alle tolv år i palestinsk grunnskole, meldte MIFF 9. oktober 2019. Vi oversatte 44 eksempler til norsk som dokumenterte dette.

Etter at IMPACT-se og MIFF informerte stortingspolitikere om saken, fulgte Aftenposten opp med hovedoppslag på sin forside 12. november 2019: Norge støtter skolepensum som fremmer jihad. Lederartikkelen var også klar: Palestinske skolebøker motarbeider fred. Siden den gang har det ikke blitt bedre. «Lidelsen barn opplever på grunn av væpnet konflikt er en av de mest presserende politiske og humanitære saker. Likevel er det en av de mest neglisjerte,» skriver Utenriksdepartementet i presentasjonen av sin konferanse. Norge vet hvordan våre bistandspenger blir misbrukt av palestinske selvstyremyndigheter til å dra barn inn i væpnet konflikt. Likevel blir dette neglisjert. Hvorfor?


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart