Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

LOs og Kirkens demonstrasjon endte i antisemittiske kamprop for Israels ødeleggelse

Antisemittiske kamprop for Israels ødeleggelse ved Operaen i Oslo 28. oktober 2023.
En jødisk deltaker som hadde møtt fram med både israelsk og palestinsk flagg ble truet bort fra demonstrasjonen.

Lørdag 28. oktober arrangerte LO, Amnesty, Den norske kirke, Redd Barna, Norsk Folkehjelp og Kirkens Nødhjelp en demonstrasjon utenfor Stortinget. «Stopp drapene på sivile!» var overskriften på markeringen. Flere av disse organisasjonene er Israels mektigste motstandere i Norge, og har generelt vist veldig liten vilje til å protestere når sivile israelere er drept av palestinske terrorister.

MIFF har ennå ikke sett eller hørt appellene som ble hørt på markeringen, men noen signaler om hvilket klima som hersket begynner å komme fram.

En jødisk fredsaktivist tok med seg et israelsk og palestinsk flagg til markeringen. Han bar også A4-ark med et «fredstegn».

Det tok ikke lang tid før sjikanering og trusler regnet ned over mannen. Til slutt fikk han pålegg av politiet om å fjerne seg, for sin egen sikkerhet. Var det ikke noen LO-ledere eller biskoper der som kunne gi ham sikkerhet?

Dette er en av hendelsene DMT refererer til i sin sterke bekymringsmelding som ble sendt ut mandag ettermiddag.

Se video av hendelsen:

Etter at markeringen var avsluttet på Stortinget, beveget en gruppe av demonstrantene seg ned til Operaen. Der hengte de opp et palestinsk flagg, og satte i gang med antisemittiske kamprop for Israels ødeleggelse.

Se video:

Norges mektigste organisasjon støtter politikk som vil fjerne verdens eneste jødiske stat

LO går ikke bare inn for full boikott av Israel. De støtter diskriminering og dobbeltstandard som vil fjerne verdens eneste jødiske stat fra kartet. LO sprer rutinemessig fake news om Israel, ikke bare til delegatene på LO-kongressen i Norge, men også til internasjonale kamerater. I mars 2019 brukte et lokallag i LO en antisemittisk logo mot Eurovision.

LO sier de vil fokusere sin kamp for kulturell boikott av Israel innenfor fotballen. Dermed setter de seg selv på same banehalvdel som Jibril Rajoub, lederen for palestinernes fotballforbund og olympiske komité. Rajoub er en av de mest ekstreme Fatah-lederne på Vestbredden. Han mener Israel «burde fjernes fra regionen», er stolt av terror og støtter drap på sivile israelere. I årevis har han brukt fotball som våpen mot Israel, og nektet selv israelske og palestinske barn å spille sammen. I 2017 forstod Tyskland at de ikke lenger kunne samarbeide med en palestinsk sportsleder som støtter drap og terror mot israelere.

Les hva LO burde si om Israel.

De utenrikspolitiske lederne i Norges største religiøse organisasjon advarer mot en jødisk stat

Den norske kirke har mer enn 3,7 millioner medlemmer. Totalt har 71 prosent av befolkningen medlemskap eller «tilhørighet». Mellomkirkelig råd har ansvaret for Den norske kirkes kontakt med utlandet.

I 2017 ga Mellomkirkelig råd full støtte til palestinske krav som vil ødelegge Israel og advarte mot «en utvikling i Israel mot en ‘jødisk stat’». MIFF har ofte påpekt mangel på logikk i Mellomkirkelig råds kritikk av Israel.

Mellomkirkelig råd og andre organisasjoner med sterk tilknytning til Den norske kirke står bak «Kirkeuka for fred i Palestina og Israel». I årevis har dette vist seg å være en uke for ensidig hets og demonisering av Israel, uten noen rom for å formidle synspunktene til mainstream israelere.

«Den norske kirke sier de jobber for en bredere forståelse av konflikten, og for fred, men handler på stikk motsatt måte,» sier Joav Melchior, rabbiner i Det mosaiske trossamfunn.

I 2020 får Den norske kirke en preses (ledende biskop) som støtter politisk krav som vil gjøre slutt på verdens eneste jødiske stat og fordømmer barrieren som beskytter israelere for islamistiske terrorister.

Deler av Den norske kirke har en flere tiår gammel antisionistisk historie.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart