Israel og Ukraina

Israelkonferansen i Drammen 13.-15. mai

Sharon om Jordan: Ikke palestinsk

Sharon rundt 1980: En gang, så vidt jeg husker var det rundt 1980, uttalte nåværende statsminister Ariel Sharon at når han ble statsminister, skulle han gi kong Hussein 14 dager på å komme seg ut av Jordan. Deretter skulle kontrollen over landet gis til dem som er i flertall der, palestinerne. Dermed ville palestinerne ha en stat, og det ville være åpenbart for alle at de ikke ville trenge en stat nr. 2.

Vestbredden og Gaza skulle, ifølge Sharons plan den gangen, være under delt kontroll av Israel og den palestinske staten i Jordan. Jøder skulle være statsborgere i Israel, arabere i den palestinske staten. Jo mer samarbeidsvillig den nye staten viste seg å være, jo mer kontroll kunne den få. Det skulle altså være en funksjonsdeling, ikke en deling av landområdene.

Sharon nå: Disse tankene rant oss i hu da vi leste en melding fra slutten av juni. Den gjengir statsminister Sharon slik: Det er viktig at Jordan forblir en sterk stat. Dersom palestinerne skulle få kontroll over Jordan, vil en palestinsk stat strekke seg fra den irakske grensen til Petah Tikva. En slik stat vil utgjøre en strategisk trussel mot Israel.
Så Sharon har nok skiftet oppfatning i løpet av de siste 20 åra.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart