Søk
Mahmoud Abbas blir beskyldt for å oppildne til terror. (Foto: Flickr.com / CC)
Mahmoud Abbas slår hardere ned på kritiske røster. (Foto: Flickr.com / CC)

Når skal vi få høre Mahmoud Abbas fordømme terror mot israelere?

Palestinske ledere og medier sprer løgnpropaganda om at Israel sto bak Paris-terroren. Samtidig nekter Abbas å fordømme et eneste av høstens terrorangrep mot israelerne.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Gjennom høstens terrorbølge i Israel har de palestinske selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas konsekvent nektet å fordømme angrepene. 17 israelere er blitt drept siden 1. oktober, og hundrevis av angrep er blitt begått av palestinske terrorister med brannbomber og andre eksplosiver, kniver, skytevåpen og biler som har blitt brukt til å kjøre på folk. Ikke én gang har Abbas kommet med en offentlig fordømmelse av noen av terrorhandlingene.

 

Avviste fordømmelse av dobbeltdrap

På en pressekonferanse fredag for en uke siden fikk han spørsmål om han ville fordømme et terrorangrep som hadde funnet sted samme kveld, der en palestinsk terrorist skjøt og drepte to sivile jøder, far og sønn, langs en vei på Vestbredden. Abbas avviste forespørselen om å fordømme dobbeltdrapet, ifølge Jerusalem Post.

– Vårt folk lever under vanskelige forhold som har blitt utålelige, sa han i stedet.

– Den kontinuerlige israelske okkupasjonen av landet vårt, og den eskalerende volden fra bosettere som skader eiendommene våre, fyller oss med fortvilelse, sa Abbas i stedet for å ta avstand fra terroren.

Uttalelsene ble gitt på en pressekonferanse i Ramallah der Abbas sto fram sammen med presidenten av Kypros som var på besøk.

 

Var rask til å fordømme Paris-terroren

De blodige terrorangrepene som tok livet av 129 mennesker i Paris fant sted den samme kvelden. Disse angrepene var Abbas raskt ute med å erklære at han fordømte. Ifølge en artikkel publisert av PAs offisielle nyhetsbyrå Wafa dagen etter angrepene, uttrykte Abbas ”full støtte til Frankrike i møte med terrorismen”. Han fordømte angrepene og sendte sine kondolanser til Frankrikes president og ofrenes familier.

 

Misbruker Paris-terroren til propaganda

Både selvstyremyndighetene (PA) og organisasjonen Fatah, som begge er ledet av Abbas, begynte raskt å utnytte terrorangrepene i Frankrike til å spre propaganda som demoniserer Israel gjennom løgner og absurde sammenligninger av Israel og terrorgruppen Den islamske staten.

Allerede i artikkelen om Abbas’ fordømmelse av angrepene fikk vi det første eksempelet på det. Artikkelen refererer en pressemelding fra Fatah som begynner med en erklæring om sympati og solidaritet med Frankrike, og fortsetter med følgende kraftsalve:

”Som mennesker som daglig lider under Israels aggresjon, forstår vi de lidelsene til de skadde og til familiene til dem som ble kaldblodig drept. Palestinere kjenner den bitre smaken av å miste sine kjære, siden den israelske hæren dreper sivile i Palestina nesten hver time.”

En av løgnene er selvsagt antallet drepte. Dersom det var sant at palestinere hadde blitt drept hver time, ville ca. 6.500 palestinere ha vært drept de ni første månedene i 2015. Det reelle tallet er 21, ifølge oversikten til den Israel-kritiske organisasjonen B’Tselem (listen deres er foreløpig bare oppdatert til og med september). Al Jazeera angir at 77 palestinere ble drept fra begynnelsen av oktober og fram til 9. november, mens terrorbølgen raste på sitt verste. Men om ”nesten en i timen” skulle ha blitt drept, skulle dødstallet ha nærmet seg tusen.

En annen vesentlig løgn er selvfølgelig at de drepte kun omtales som ”sivile”. Det nevnes ingenting om at de har utført, eller har vært i ferd med å utføre, terrorhandlinger og voldelige angrep mot israelere. PA-propagandaen har for vane å omtale hendelser der palestinere blir drept som ”henrettelser”. Abbas har selv blitt tatt på fersk gjerning i dette tidligere i høst.

 

”Israel puster vold inn i hele verden”

Agendaen er tydelig nok – IS-terroren i Frankrike kan sammenlignes med staten Israels behandling av palestinerne, mener Fatah. I det neste avsnittet de siteres på i Wafa-artikkelen går de enda lenger – det er faktisk Israel som er kilden til den verdensvide terrorismen, hevdes det:

”Vi vet at det å gjenopprette fred og stabilitet i Midtøsten er det første steget på veien mot å tørke ut terrorismens kilder over hele verden. Det er tid for å avslutte den brutale israelske okkupasjonen som puster vold inn i hele verden”, skriver Fatah i meldingen som siteres av PAs nyhetsbyrå.‎

Palestinian Media Watch har oversatt artikkelen til engelsk, og samlet en rekke andre eksempler på de groteske sammenligningene av Israel og IS, ikke minst fra Fatahs offisielle Facebook-side.

 

PA-avis: – Israel sto bak Paris-terroren

I en kronikk i PAs egen dagsavis Al-Hayat Al-Jadida 15. november ”avsløres” det at Israels hemmelige etterretningstjeneste Mossad faktisk sto bak Paris-terroren. Det er ikke noen tilfeldighet at blod ble utgytt i Paris samtidig som EU vedtok å merke produkter fra bosetninger på Vestbredden og omstridte områder i Israel, påstår avisens skribent. Israel er den som ”har noe å tjene på Paris-terroren”, fordi den ”passer inn i Netanyahus målsetninger”, siden ”han skjuler nok ondskap i sin sjel til å brenne opp verden”, får leserne forklart.

 

Flere med konspirasjonsteorier

14. november skrev det uavhengige palestinske nyhetsbyrået Donia Al-Watan om det palestinske parlamentsmedlemmet Bassam Abu Sharif, som mener Vesten har seg selv å takke for Paris-terroren. Angrepene er USAs og de vestlige ledernes egen feil, mener han, fordi de har ”behandlet ulike terrorister etter ulik standard”, og ikke tatt standpunkt mot Israel og zionistene.

Han antydet samtidig muligheten for en konspirasjon der vestlige ledere var involvert i gjennomføringen av Paris-angrepene:

– Vesten har brukt terrororganisasjoner i fortiden, bevæpnet dem og trent dem, for å bruke dem som et verktøy i sine planer og i planene til Israel i Midtøsten, uttalte han.

 

Både Paris og Beirut

Talsmann for de palestinske nasjonale sikkerhetsstyrkene, Adnan Damiri, postet 14. november uttalelser på Facebook der han spekulerer i de samme banene. Han trekker fram EU-direktivet om produktmerking, og Frankrikes ”positive innstilling til Palestina”, og spør: ”Hvem er det som tjener på at franskmenn blir drept og den franske nasjonen terrorisert?”

Han spekulerer samtidig i om ikke det var Israel som sto bak også terrorbombingen i Beirut dagen før Paris-angrepene. ”Bærer terroren i Beirut og Paris slike masker som den på Al-Ahly sykehuset i Hebron i går?” skriver han, med åpenbar henvisning til en arrestoperasjon utført av israelske sikkerhetsstyrker.

 

Får også skylden for flystyrt

Paris-terroren er ikke det eneste Israel får skylden for i de palestinske myndighetenes medier. 11. november argumenterte en kronikk i avisen Al-Hayat Al-Jadida for at Israel og USA sammen sto bak terroraksjonen mot det russiske flyet som styrtet i Sinai-ørkenen i oktober, en terroraksjon IS har påtatt seg ansvaret for. ”La meg understreke at det ikke var IS som sto bak terroraksjonen mot flyet i Sinai-ørkenen”, lyder teksten. USA og Israel skal ha hatt to grunner til å styrte flyet med 224 passasjerer om bord:

– Å advare Egypt om konsekvensene av at de ikke koordinerer politikken sin med USA og Israel.

– Å minne om at ”den lange armen gjennom Midtøsten fortsatt tilhører USA og Israel”.

Kronikkforfatteren konkluderer: ”Denne nye terroroperasjonen kom ikke ut av ingenting, men heller som et resultat av at USA, deres allierte i Vest-Europa og Israel overvåker hvordan det egyptiske regimet avviker fra det rammeverket de mener er akseptabelt.”


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart