Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Fem personer ble drept i terrorangrepet i Bnei Brak tirsdag 28. mars 2022. (Foto: Flash90)

Fatah-leder roser terrorister som drepte åtte personer

Omtaler siviles drapsmenn som «heltemodige martyrer».

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

29. mars ble to sivile israelere, en israelsk politimann og to ukrainere drept i Bnei Brak da terrorisetn Diya Ahmed Hassan Hamarsheh åpnet ild i Bnei Brak.

7. april ble tre sivile israelere drept og 14 andre skadet da terroristen Ra’ad Hazem åpnet ild i en bar i Tel Aviv-sentrum.

Begge de to palestinske terroristene kom fra Jenin-området. I en sending på palestinske myndigheters offisielle tv-stasjon 19. april ble terroristene hyllet av den lokale Fatah-lederen Ata Abu Rhmeileh. «Jenin-distriktet triumferer, triumferer over okkupasjonen. Som et tegn på støtte til den velsignede al-Aqsa moskéen og de rene martyrer og heltemodige martyrer Ra’ad, Diya og alle martyrene, tenner vi i dag en fakkel for frihet og en fakkel for fangene for å understreke at vi følger pakten og løftet til disse martyrene og til martyrlederen, den første stein og det første skudd, Khalil Al-Wazir ‘Abu Jihad’», sa Rhmeileh, ifølge gjengivelsen til Palestinian Media Watch.

Abu Jihad var ansvarlig for terrordrap på minst 125 israelere.

Palestinske selvstyremyndigheter og Fatah-bevegelsen som kontrollerer PA har skrudd opp sin giftige retorikk av Israel de siste månedene. Kristne og muslimer «kjemper sammen mot sin fiende», sa PA-president Mahmoud Abbas 17. januar. I PA-kontrollerte skoler pågår det kontinuerlig krigshissing i islams navn. Terror blir rutinemessig hyllet.

I november 2019 sendte palestinsk radio et innslag hvor barn ble oppmuntret til martyrdøden. De er islams «ammunisjon og våpenet som skal frigjøre og erobre Jerusalem». Innslaget ble også delt på Facebook av Fatah-bevegelsen, som kontrollerer de palestinske selvstyremyndighetene. Palestinsk skolebok for femteklassinger fremstiller jihadister og terrorister som helter å etterfølge. Dem som ikke ønsker å drepe israelere framstilles som feiginger.

Niendeklassinger lærer at de som dør som martyrer når de dreper vantro (kristne, jøder, polyteister) vil få nåde og bli stort belønnet. Det blir ikke gitt noen historisk kontekst eller alternativ tolkning til elevene, som sitter igjen med at dette gjelder som et religiøst påbud og løfte i dag. Elevene i femte klasse blir direkte oppmuntret til voldshandlinger og instruert til å gjennomføre jihad mot israelere og dø som martyrer for å frigjøre al-Aqsa moskéen.

 Barn blir oppmuntret til å gjøre jihad for å beskytte hjemlandet og fordrive fienden for Allahs sak. Femteklassinger blir fortalt at «å gi sitt liv, ofre, kjempe, jihad og streve er de mest viktige meningene i livet».Boken for åttendeklassinger velger ut seks Koran-vers som definerer jihad som væpnet krigføring. Ingen andre tolkninger blir presentert. Martyrdød er også en del av jihad og det venter lønn for dem som velger denne veien.

Det palestinske samfunnet er gjennomsyret av heltedyrkelse av menn og kvinner som er stolte over å ha drept jøder. Palestinske myndigheter har også en belønningsordning for barnemordere og terrorister, som gir dem livslang økonomisk gevinst mange ganger større enn vanlige offentlige ansatte.  

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart