Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Histadrut-leder viser hvordan LO kunne vært en konstruktiv fredspartner

Avital Shapira-Shabirow, internasjonal direktør i Histadrut. (Foto: Privat)
Denne uken har Avital Shapira-Shabirow, internasjonal direktør i Histadrut, vært på besøk i Norge.

Histadrut er Israels landsorganisasjon for fagorganiserte, tilsvarende norske LO. De første tiårene etter andre verdenskrig var det et varmt og nært forhold mellom LO og Histadrut, men de siste tiårene har forholdet kjølnet betydelig på grunn av LOs fiendskap mot den jødiske staten.

Histradrut er likevel åpen for dialogarbeid i Norge, og denne uken har deres internasjonale direktør, Avital Shapira-Shabirow, hatt møter med norske arbeidstakerorganisasjoner og politikere. Mandag kveld deltok hun også på en ungdomssamling i regi av MIFF i Oslo.

Avital Shapira-Shabirow forteller stolt om samarbeidsprosjektene hun har med palestinske kollegaer og yrkesopplæringen Histadrut gir til palestinske arbeidere i bransjer som bygningsarbeide, industri og hotell. Avital snakker arabisk, og var den første israeleren som studerte ved American University of Cairo i 1994. Hun har også en mastergrad i Midtøsten-studier fra Tel Aviv University.

Svenske og tyske fagforeninger sponsor samarbeidsprosjekter mellom israelere og palestinere, forteller Shapira-Shabirow. Hun skulle ønske at LO var en like konstruktiv partner, men LO velger i stedet å boikotte.

Se filmklipp som viser noen av prosjektene til Histadrut som gir palestinere utdanning, jobb og økonomisk trygghet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart