Avital Shapira-Shabirow, internasjonal direktør i Histadrut. (Foto: Privat)

Histadrut-leder viser hvordan LO kunne vært en konstruktiv fredspartner

Denne uken har Avital Shapira-Shabirow, internasjonal direktør i Histadrut, vært på besøk i Norge.

Histadrut er Israels landsorganisasjon for fagorganiserte, tilsvarende norske LO. De første tiårene etter andre verdenskrig var det et varmt og nært forhold mellom LO og Histadrut, men de siste tiårene har forholdet kjølnet betydelig på grunn av LOs fiendskap mot den jødiske staten.

Histradrut er likevel åpen for dialogarbeid i Norge, og denne uken har deres internasjonale direktør, Avital Shapira-Shabirow, hatt møter med norske arbeidstakerorganisasjoner og politikere. Mandag kveld deltok hun også på en ungdomssamling i regi av MIFF i Oslo.

Avital Shapira-Shabirow forteller stolt om samarbeidsprosjektene hun har med palestinske kollegaer og yrkesopplæringen Histadrut gir til palestinske arbeidere i bransjer som bygningsarbeide, industri og hotell. Avital snakker arabisk, og var den første israeleren som studerte ved American University of Cairo i 1994. Hun har også en mastergrad i Midtøsten-studier fra Tel Aviv University.

Svenske og tyske fagforeninger sponsor samarbeidsprosjekter mellom israelere og palestinere, forteller Shapira-Shabirow. Hun skulle ønske at LO var en like konstruktiv partner, men LO velger i stedet å boikotte.

Se filmklipp som viser noen av prosjektene til Histadrut som gir palestinere utdanning, jobb og økonomisk trygghet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart