Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Utmerkelse til israelsk vannteknologi

Watergen blir her brukt i USA for å gi innbyggerne rent drikkevann etter orkanene Harvey og Irma. (Foto: Watergen)
Watergen blir her brukt i USA for å gi innbyggerne rent drikkevann etter orkanene Harvey og Irma. (Foto: Watergen)
Israelske WaterGen, som lager vann av luft, er utpekt som en teknologisk pioner.

I fjor skrev MIFF om den israelske oppstartsbedriften Watergen, som har utviklet en teknologi som gjør fuktighet i luften om til drikkevann. Nå har Verdens økonomiske forum valgt Watergen som en av sine teknologiske pionerer ut fra flere hundre kandidater, skriver avisen Jerusalem Post.

Vannmaskinen gjør luft om til vann ved å bruke en rekke filtre som renser luften. Etter at luften er sugd inn i maskinen, blir den avkjølt. Fuktigheten som oppstår blir behandlet og gjort om til rent drikkevann. Maskinen bruker en varmeveksler av plast istedenfor aluminium, noe som bidrar til å redusere kostnadene kraftig. Én kilowattime strøm blir til fire liter rent drikkevann.

Maskinen kan brukes på steder hvor det er tørke, hvor det er et defekt eller ødelagt vannsystem, hvor vannet er forurenset eller lignende situasjoner.

I tillegg til å kunne påvirke tilgangen på vann kan den israelske teknologi også bidra til å fremme fred, stabilitet og være bærekraftig for miljøet.

Den nye maskinen til Water-Gen gjør luft om til rent drikkevann. (Foto: Skjempdump YouTube)
Teknologien til Watergen kan bidra til å løse vannkriser flere steder i verden. (Foto: Skjempdump YouTube)

Rent drikkevann er det sjette målet på FNs liste over bærekraftig utvikling innen 2030. Styreleder i Watergen, Maxim Pasik, sier dette målet kan bli nådd lenge før takket være deres revolusjonerende teknologi.

– Vår patenterte vannteknologi vil redde millioner og forbedre livskvaliteten til milliarder av mennesker, forhindre konflikter på grunn av vann og fjerne unødvendig forurensing fra plastikkflasker, sa Pasik da selskapet ble utpekt av Verdens økonomiske forum.

Rundt 1,1 milliarder mennesker mangler tilgang til rent drikkevann. For over 2,7 milliarder mennesker er drikkevann en mangelvare minst én måned i året. Hvis dagens vannforbruk fortsetter, kan to tredeler av verdens befolkning stå overfor vannmangel innen 2025.

Sør-Afrika er et land som sliter med vannmangel, men landets ledelse lar heller innbyggerne tørste framfor å ta imot hjelp fra israelsk vannteknologi.

Watergen ble i fjor tatt i bruk for å gi innbyggerne i de amerikanske statene Florida og Texas tilgang rent drikkevann etter orkanene Harvey og Irma.

Her kan du se en introduksjonsvideo av teknologien:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart