Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Vi utdanner ikke til til hat eller diskriminering

PA-president Mahmoud Abbas serverte løgner under sin tale på World Economic Forum i Jordan.
PA-president Mahmoud Abbas serverte løgner under sin tale på World Economic Forum i Jordan.
PA-president Mahmoud Abbas nærmest tryglet om å bli arrestert i å lyve, i sin tale for World Economic Forum i helgen.

KOMMENTAR: Det er ofte nesten ikke til å tro hva de palestinske myndighetene kan slippe unna med av tomme og virkelighetsløse uttalelser. Heldigvis førte MIFF og Palestinian Media Watch sine avsløringer om PA-lønn til terrorister til stor medieoppmerksomhet i Norge. Det førte også til kritiske spørsmål fra norske politikere og Stortinget, som igjen presset norsk UD til å ta kritiske samtaler med PA.

Hvor store politiske konsekvenser avsløringene får, er fortsatt uvisst. Ikke minst siden utenriksminister Espen Barth Eide er alt for opptatt av å kritisere budbringeren, Palestinian Media Watch (PMW), i forhold til å ta tak i det farlige budskapet som PMW avdekker.

– Vi utdanner til fred
Da er det heller ikke rart at PA-president Mahmoud Abbas kan stå på talerstolen under World Economic Forums møter i Jordan denne helgen og spre direkte usannheter. De palestinske myndighetene driver ingen form for hatkampanje mot Israel, men utdanner sine barn til å ikke hate og ikke diskrimere, påsto han.

– Vi underviser ikke og utdanner ikke våre barn til hat eller diskriminering mot noen religion, enten det er jødedommen eller andre, hevdet han.

Faktisk er «det motsatte» sannheten, fortsatte presidenten.

– Vi strever etter å spre en fredens kultur blant vårt folk.

Se utdraget fra talen her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=blhiqZPCRQI[/youtube]

Her er er det så mye å ta tak i, at det nesten er vanskelig å vite hvor en skal begynne. Men den stadig større oppmerksomheten som avsløringene til PMW og liknende organisasjoner får, er trolig en viktig årsak til at Abbas følte det nødvendig å spre rent oppgulp. Slik kunne han framstille PA i det ensidige offerperspektivet de liker å kle seg i. Men for oss er det også en mulighet servert i fanget, for å få avslørt hvor lite av virkeligheten det palestinske maskeradeballet egentlig viser.

Lovpriser terrorister
Et vanlig og farlig virkemiddel PA bruker, er å glorifisere terrorister, palestinske fanger og «martyrer» via sin offisielle fjernskanal PA TV. I løpet av mai og juni i fjor sendte kanalen to ganger en musikkvideo, som glorifiserte sju terrorister i israelske fengsler. Til sammen hadde disse sju over hundre israelske liv på samvittigheten.

Senere i fjor sommer omtalte PA TV terroristen Nasser Awais som en «heroisk kriger». Awais er dømt til over 14 livstidsdommer i Israel, for å ha stått bak minst tretten terrordrap. Blant annet et spedbarn har blitt drept, som følge av hans ugjerninger.

14. februar i år var det tre terrorister med 40 livstidsdommer til sammen, som skulle markeres. De har massakrert flere titalls personer. En uke senere trakk de fram terrorister fra Democratic Front for the Liberation of Palestine, som har drept 22 barn og 4 voksne.

Ingen hatpropaganda, Abbas?
Ikke noe mindre alvorlig er den anti-israelske hatpropagandaen som Abbas hevder ikke eksisterer. En musikkvideo som har rullet gjentatte ganger over fjernsynsskjermen, omtaler Israel som en slange. Et EU-støttet ungdomsprogram kalt «Bli hørt» viet tid på å hylle et palestinsk dikt, der Israel-hat og lovord om at terroren ville ramme landet igjen stod sentralt.

Et av de verste eksemplene er da PA TV i fjor viste fram kunst som framstilte Israel som et monster. Dette uhyret spiddet palestinske barn.

Palestinske ledere liker også å framstille «Palestina» som alt land mellom Middelhavet og Jordan-elven. Et Midtøsten uten Israel. Lederen for UNRWAs Libanon-avdeling, Ann Dismorr, stilte nylig opp på et foto ved siden av et slikt kart. En reportasje fra journalist Jordana Miller i Jewish News One, stiller flere palestinere spørsmålet hvorfor Israel ikke eksisterer på deres kart.

Jødehat i alle ledd
Respekten for religion og folkeslag som Abbas hevdet at de palestinske myndighetene står for, strekker seg ikke en gang til jødene som er nærmeste naboer. Mest alvorlig blir det når barn trekkes inn i den antisemittiske hatpropagandaen. Som for eksempel da en liten pike i fjor leste opp et dikt på PA TV, som framstiller jøder som «sønner av aper». Diktet lovpriser også terror.

Ikke engang skolene til FNs organ for palestinske flyktninger, UNRWA, er unntatt. Skolene dyrker uheldigvis fram en ung generasjon av palestinere som ønsker å «slakte jøder» og utslette Israel fra kartet, viser en dokumentar. Den israelske journalisten Ben-Dror Yemini bekrefter at hatpropagandaen florerer i palestinske skolebøker. Flere eksempler på jødehat på palestinsk fjernsyn har også blitt presentert av NRK.

Kun ut i fra disse få, men representantive, eksemplene er det enkelt å slå fast at Abbas farer med en blank og villedende løgn. Det palestinske maskeradeballet fortsetter.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart