Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

To terrorledere drept i skuddveksling

Israelske spesialsoldater under en arrestasjon nær Jenin på Vestbredden natt til 1. desember 2022. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Islamsk Jihad truer med hevn etter at to terrorister ble drept i kamper med israelske spesialstyrker.

To palestinske terrorister ble drept i harde kamper med israelske styrker i utkanten av Jenin på den nordlige Vestbredden, skriver Times of Israel.

Spesialstyrker fra enhetene Haruv og Duvedan kom til området for å arrestere tre palestinere mistenkt for å være involvert i terror.

Det israelske forsvaret sier soldatene ble utsatt for kraftig beskytning under operasjonen og at soldatene svarte med å skyte tilbake.

De to drepte er Mohammed Ayman Saadi fra terrorgruppen Palestinsk Islamsk Jihad og Na’im Zubeidi fra den Fatah-tilknyttede terrorgruppen Al-aqsa-martyrenes brigader. Terrorgruppene er kjent for å samarbeide i kampene mot IDF i Jenin. Islamsk Jihad lover hevn etter dødsfallene.

IDF og sikkerhetstjenesten Shin Bet sier de to drepte var høytstående medlemmer av terrorgruppene. Begge de drepte er i 20-årene, men hadde allerede sonet i israelske fengsler for terrorvirksomhet. Begge har den siste tiden vært ansvarlig for flere skyteangrep mot israelere.

Israels statsminister Yair Lapid hyller antiterror-operasjonen og sier begge de drepte hadde planlagt og utført terrorangrep mot israelere.

– Aktivitetene til IDF og sikkerhetstjenestene i Jenin er en direkte fortsettelse av vår kompromissløse kamp mot terrorisme, sier Lapid.

I tillegg til de to drepte ble flere palestinere skadd i gatekampene med de israelske spesialsoldatene. Ingen israelske soldater kom til skade. Tre M-16-rifler ble også konfiskert i forbindelse med antiterror-operasjonen.

Siden en bølge av palestinsk terrorisme startet i mars har det israelske forsvaret hatt en pågående antiterror-operasjon på Vestbredden, spesielt i byer som Nablus og Jenin. I disse byene har palestinske terrorgrupper fått et stort fotfeste. De palestinske myndighetene har mer eller mindre mistet kontrollen over disse byene.

Over 2500 terrormistenkte er pågrepet siden antiterror-operasjonen startet. Det har bidratt til å avverge rundt 500 terrorangrep. De israelske soldatene har ved flere anledninger havnet under kraftig beskytning av militante palestinere, noe som har utviklet seg til harde gatekamper.

Over 150 palestinere er drept i kampene. De fleste har vært væpnede militante, men også sivile som har havnet i skuddlinjen har dødd. Også israelske soldater har mistet livet i kampene. Minst 250 våpen og åtte millioner kroner i kontanter er blitt beslaglagt under operasjonene.

Til tross for den pågående antiterror-operasjonen har ikke det israelske forsvaret klart å forhindre alle terrorangrep. I tillegg til terrorbølgen mellom 22. mars og 5. mai har det vært en rekke andre angrep mot israelere i Israel og på Vestbredden. Totalt er 31 mennesker blitt drept i palestinsk terror siden nyttår. De aller flest har vært sivile.

Senest i forrige uke ble to personer drept og 22 skadet da to bomber gikk av ved to busstopp nær Jerusalem midt i morgenrushet. Uken før ble tre drept og tre alvorlig skadet i et terrorangrep på Vestbredden.

Tre rifler av typen M-16 var blant våpnene som ble konfiskert i operasjonen. (Foto: IDF)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart