Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Rådgiver for Abbas: – Vestmuren tilhører islam

Mahmoud Al-Habbas. (Skjermdump fra PA TV, via PMW)
- Det er en plikt å gjøre motstand, sier den øverste shariadommeren i palestinske selvstyremyndigheter.

I 1974 vedtok PLO «faseplanen». Der satte de palestinske lederne som mål å sikre seg et selvstyrt område, for deretter å bruke dette som et utgangspunkt for videre væpnet kamp mot Israel. Til slutt var drømmen at det skulle provoseres frem en storkrig i Midtøsten, hvor de arabiske landene sammen ødelegger Israel fullstendig.

Mye tyder på at PLO fortsatt ikke har gått bort fra faseplanen. I en tale på offisiell palestinsk TV 20. januar sa den øverste shariadommeren Mahmoud Al-Habbas at palestinerne kanskje kan gå med på midlertidige løsninger der de ikke får alle sine krav innfridd, men at de til syvende og sist skal ha alt.

– Vi kan ikke dele opp våre rettigheter. Gi meg 60 eller 70 prosent av mine rettigheter, og di til meg: ‘Det er ditt, ta det.’ Kanskje midlertidig, ja. Men strategisk, nei! (…) Våre rettigheter kan ikke forhandles bort. De ønsker å forhandle over Jerusalem og Al-Aqsa moskéen – da er det, ved Alla, bedre å være død i jorden enn å være på overflaten. (…) Det skal ikke være noen forhandlinger om en eneste millimeter av den velsignede al-Aqsa moskéen, inkludert Al-Buraq muren (Vestmuren), som er en eksklusiv islamsk waqf (religiøst overgitt til islam) etter Allahs erklæring. (…) Dette er vår rett, og alle som krangler med oss om våre rettigheter er en undertrykker, og det er en plikt å gjøre motstand [det vil si kjempe mot] undertrykkeren, sa Al-Habbash, ifølge oversettelsen til Palestinian Media Watch.

Al-Abas er rådgiver for PA-president Mahmoud Abbas i religiøse spørsmål.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart