Søk

Fiendskap kartlegges

Center for Special Studies er knyttet til den israelske hærens etterretning. Det har nylig utgitt en rapport på 54 sider om propaganda og oppfordring til vold mot Israel, jødene generelt og Vesten i det palestinske området, i resten av den arabiske verden og i Iran. Stoffet er hentet fra media, sanger, lærebøker, litteratur, filmer, dikt, skuespill og andre kilder. Det er meningen at det skal komme nye rapporter 6 ganger i året.

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1200 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Mange vil si at stoff som kommer fra israelsk etterretning er et partsinnlegg og dermed upålitelig. Men dette passer ikke så godt i dette tilfellet. For her er det i grunnen bare snakk om en ting: Er de arabisk/iranske kildene riktig gjengitt? Hvis de er det, har det ingenting å si for troverdigheten av stoffet hvem som står for gjengivelsen. Vi ville nok ha hørt det dersom fakta ikke stemmer.
I en skolebok fra Syria, utgitt i 1967, står det at «alle folk i verden lider på grunn av jødene.» Og: «Det var jødene som fant opp renter. De har alltid pønsket på å overta alle land de bor i slik som USA, Storbritannia og andre kapitalistiske land. Alle vet at zionistene kan gjøre hva som helst i sitt pengebegjær.»

Det var altså i 1967. Men man kan finne akkurat de samme temaene i syriske lærebøker i dag. De bruker fremdeles tsfiya, tilintetgjørelse, om det som skal skje med Israel, og taler om å «rive den zionistiske enheten opp med rot». – Slike uttalelser er med på å tilskynde folk til terrorisme, og gjør det meget vanskelig å få til en skikkelig fredsprosess.

Det er litt forskjellig fra land til land hvordan jødehatet får sterkest uttrykk. I Syria er det mest i skolebøkene. I Egypt og Irak kommer det sterkest til uttrykk i mediene, spesielt i karikaturene, og i populære sanger. I Iran finner vi det først og fremst i religiøse taler og i uttalelser fra lederne.

Rapporten gir oppsummeringer av taler som blir holdt i moskeene i de palestinske områdene. Noen talere refererer til jødene som «aper, griser og Satan-dyrkere». Andre oppmuntrer til selvmordsangrep og roser angrepet på Word Trade Center i New York. «Det palestinske folket og den arabiske verden har måttet tåle mer motgang fra amerikansk undertrykkelse enn noe annet folk. Amerika har sådd hatets sæd og høster nå terrorens frukt,» sa sjeik Hamed al-Bitawi i al-Misr-moskeen i Nablus 14. september i fjor.

«Den som drar ut på jihad og ofrer livet sitt for Allah, fortjener å komme i Paradiset. Han skal gifte seg med 72 jomfruer i Paradiset.» Det forteller rapporten at sjeik Khiyan al-Idrisi sa i Aksa-moskeen 31. august.

Et vanlig tema er karikaturer av Hitler, og av statsminister Ariel Sharon som drikker blod av arabere.

Rapporten siterer også positive unntak. I desember sa bl. a. en geistlig i Iran, Hojjat ol-Eslam Kadivar, at «sameksistens er den eneste løsningen i Jerusalem». En rådgiver til den iranske presidenten, Mohammed Reza Tajik, har protestert mot selvmordsbombere og sier at Irans holdning er «mer palestinsk enn palestinerne og har gjort at vi er blitt isolert». Og i Libanon har statsminister Rafik Hariri talt imot en uttalelse fra Hizbollah-lederen sjeik Hassan Nasrallah om at det ikke finnes israelske sivile (alle er «fiender»).

De som er i tvil om hvorvidt stoffet er pålitelig, kan besøke senteret i Herzliyah, så vil de få adgang til råmaterialet, bl. a. TV-programmer, som det er sitert fra. Folkene bak rapporten venter at den skal bli brukt av journalister, forskere, diplomater og beslutningstakere. Det er også et stort bibliotek der.

Fritt etter en artikkel av Arieh O’Sullivan 6.2.2002 i Jerusalem Post.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart