Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Joschka Fischer angriper Arafat

Den tyske utenriksministeren, Joschka Fischer fra partiet De grønne, har deltatt i et dialogmøte i Berlin mellom europeere og israelere 6. desember. Til sted var ledende politikere, diplomater og forretningsfolk.

Fischer advarte Israel om at slik sikkerhetsgjerdet bygges nå, kan det gjøre en tostats-løsning umulig. Det representerer «et betydelig territorielt krav» på Vestbredden. «Dere vil ikke finne noen palestinsk leder som vil oppgi områdene fra før 1967.» Hvis tostats-alternativet blir borte, vil det bli «fryktelige følger for Israel», sa han. Derimot hadde han forståelse for et gjerde langs grensen fra før 1967. Han oppfordret den israelske regjeringen til å tenke over følgene av dagens gjerde en gang til.

Fischer sa at europeere ikke setter spørsmålstegn ved Israels rett til å eksistere. Israel må fortsatt være militært overlegen, ellers vil landet ikke ha noen mulighet for å overleve.

Angrep på Arafat
Fischer kom med et voldsomt angrep på Arafat, sterkere enn noen annen ledende europeisk politiker har gjort. Han angrep Arafat for å ha ødelagt «fredsleiren» [i Israel] og for å «la alle muligheter gå fra seg».

Det var europeerne som hadde kommet på tanken om å skape en palestinsk statsminister, sa Fischer, og hensikten var «nettopp å redusere Arafats makt». [For mange var det en uventet opplysning. Vi har hatt inntrykk av at europeerne, inkludert Fischer, har forsøkt å styrke Arafat ved besøk og på andre måter.] Da Abu Mazen (Mahmoud Abbas) ble utpekt som statsminister, var det en «reell mulighet» til å gå et gjennombrudd. Fischer sa at det var Arafats skyld at Abu Mazen måtte gi opp. («Skam på Arafat.»)

Fischer sa også at han ikke trodde at Arafat hadde bestemt seg for å bli en nasjonsbygger, ellers ville han ha opptrådt annerledes. [Med andre ord: Arafat er ikke egentlig interessert i en levedyktig palestinsk stat.]

Så langt et referat av utenriksminister Joschka Fischers synspunkter, basert på en artikkel fra Berlin av Douglas Davis i Jerusalem Post 7. desember 2003.

 

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart