Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Ti grunner for at Iran-valget var manipulert

Den israelske akademikeren Guy Bechor lister opp ti grunner til hvorfor han mener Mahmoud Ahmadinejads "seier" i Irans presidentvalg var i strid med folkets vilje.

1. Den store valgdeltakelsen, på mer enn 70 prosent, var motivert av ønsket å bli kvitt Ahmadinejad. Et stort antall kvinner og ungdom deltok. I disse velgergruppene var det ekstra stor interesse for å velge en annen kandidat enn den sittende presidenten.

2. Like etter valglokalene stengte ble Ahmadinejad utropt som vinner, av den sentrale valgkomiteen som er underlagt Ahmadinejads folk.

3. Offisielle iranske medier er underlagt Ahamadinejad og Ayatollah-regimet. Også disse mediene rapporterte om hans store seier like etter valget var avsluttet.

4. Opposisjonskandidaten Mousavi hevder flere millioner velgere ble hindret fra å delta i valget. Han hevder også at det var for få valgsedler for ham flere steder, og at hans observatører ble forhindret fra å komme inn i flere stemmelokaler.

5. Dagen før valget forbød myndighetene bruk av SMS. Nettsteder som tilhørte opposisjonskandidatene ble stengt og medarbeidere til andre kandidater ble trakassert av politiet og regime-lojale militser.

6. Over hele den arabiske verden blir valgresultater manipulert fra å holde politisk islam fra makten. I Iran er det politisk islam som manipulerer resultatene for å holde persisk nasjonalisme nede.

7. Egypts president Hosni Mubarak har planlagt sine egne valgseire fem ganger allerede, alltid med resultater rundt 65 prosent, mer eller mindre. Hva var det Ahmadinejad fikk?

8. Den reform-vennlige kandidaten Mehdi Karrubi fikk 0,8 prosent. Dette tallet ble tatt ut av luften for å ydmyke ham. Revolusjonsgardens legendariske leder, Mohsen Rezaeei, fikk 2,3 prosent i følge valgkomiteens resultater. Også dette lave resultatet ble oppdiktet for å spille ham ut over sidelinjen.

9. Det iranske folket er ganske enkelt «overlykkelige» over veksten i økonomien, den lave arbeidsledigheten, slutten på internasjonal isolasjon og Irans utmerkede internasjonale image. Det var derfor folket skal ha strømmet ut for å stemme på ham som har gitt dem disse «gode resultatene» – Mahmoud Ahmadinejad.

10. Ayatollah-regimet frykter at det skal framstå en Gorbatsjov fra deres egne rekker, en som gjennomfører reformer fra innsiden. Det var derfor tryggest å la Ahmadinejad fortsette som før.

– Hva forteller alt dette, spør Bechor til slutt. Det forteller om Irans svakhet, deres fryk for sannheten og spesielt deres frykt for hva som er i vente.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart