Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

«Kong Bibi» pryder Time

Denne ukens forside av magasinet Time.
Denne ukens forside av magasinet Time.
Benjamin Netanyahu gir et lengre intervju i denne ukens utgave av Time Magazine. Israels statsminister pryder også forsiden.

«Kong Bibi» refererer til to ting: «Bibi» er Netanyahus kallenavn i Israel, og statsministeren dominerer som en konge i israelsk politikk. Uttrykket har magasinet hentet fra israelsk presse, som etter at koalisjonsregjeringen ble utvidet har brukt det for å beskrive hvor trygt «Bibi» nå sitter som statsminister.

Men TIME bruker uttrykket litt videre. De beskriver hvordan Netanyahu er i en særstilling i israelsk politikk, uten noen rival som egentlig kan utfordre hans posisjon som den beste politikeren i landet.

Sitter trygt
– Han ser ut til å bli den lengstsittende israelske statsministeren siden David Ben-Gurion, Israels landsfader. Han har ingen nasjonal rival. Hans popularitet, rundt 50 prosent, er den høyeste noensinne, skriver journalist Richard Stengel på sin blogg i forlengelse av artikkelen.

– For å være en historisk person, må man skape historie. Nå vil vi se hva kongen virkelig tror på. Er han en statsmann eller en populist, en bygger eller en general, den israelske lederen som endelig kan skape fred med palestinerne eller den som setter i gang et potensielt katastrofalt ensidig angrep på Iran, spør journalisten seg.

Kan bli historisk
Videre mener han Netanyahu har alle muligheter til å skape fred med palestinerne og at han nå vil vise sitt sanne politiske jeg.

– Netanyahu leder en regjering som ikke vil lekke eller kollapse dersom han åpner forhandlinger. Han vil ikke lenger måtte se seg over skulderen. Han vil ikke lenger måtte utlyse nyvalg ved den minste uenighet. Tidligere har han ikke vært i den situasjonen, noe som gir ham rom til å manøvrere og inngå kompromisser. Med hans skuddsikre flertall, har han muligheten til å bli den historiske personen han alltid har jobbet hardt for å bli. Han har blitt, som noen politiske kommentatorer har døpt han, Israels konge, skriver Stengel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart