Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Første israelsk-ledede resolusjon vedtatt i FNs menneskerettighetsråd

FNs menneskerettighetsråd i Geneve. (Illustrasjonsfoto: FN)
FNs menneskerettighetsråd i Geneve. Rådet kritiseres for å ha et overdrevet fokus på Israel. (Illustrasjonsfoto: FN)
Resolusjonen mot nettmobbing ble hyllet som "israelsk diplomati på sitt beste".

For første gang i historien til FNs menneskerettighetsråd (UNHRC) har rådet vedtatt en israelsk-ledet resolusjon, skriver i24NEWS.

UNHRC-rådet består av 47 medlemsland med base i Genève, Sveits. FNs menneskerettighetsråd har i flere år blitt anklaget av Israel, USA og andre land for å være besatt av å ville demonisere verdens eneste jødiske stat – les mer om det på MIFFs temaside om FN.

Israels resolusjon mot nettmobbing ble vedtatt ved konsensus. Medsponsorer for resolusjonen var Argentina, Tyskland, Hellas og 60 andre.

Israels FN-misjon i Genève og generaldirektør for Israels utenriksdepartement Alon Ushpiz, berømmet vedtakelsen av resolusjonen på Twitter: «Israelsk diplomati på sitt beste» og lovet å fortsette samarbeidet med andre land om å «forbedre menneskerettighetene i verden. «

UNHRC-resolusjonen oppfordrer til å diskutere nettmobbing mot barn på UNHRCs 54. sesjon (for øyeblikket er rådet i sin 51. sesjon) og en rapport om bekjempelse av nettmobbing mot personer med nedsatt funksjonsevne.

UNCHR og besettelsen av Israel

UNHRC blir kritisert for å ha vedtatt flere resolusjoner mot Israel enn resten av verden til sammen.

I mai 2021 opprettet UNHRC en åpen «undersøkelseskommisjon» med det eneste formål å etterforske påståtte menneskerettighetsbrudd i Israel og de palestinske områdene. Kommisjonen ble opprettet etter Gaza-krigen i mai 2021, der den iranskstøttede terrorgruppen Hamas, som kontrollerer Gaza, angrep israelske byer med over 4300 raketter i løpet av 11 dager. Det fikk 22 land til å signere en protest mot kommisjonens demoniseringsrapport mot Israel. Protesten ble signert av USA, Østerrike, Bulgaria, Brasil, Canada, Kamerun, Colombia, Kroatia, Eswatini, Tyskland, Guatemala, Ungarn, Liberia, Marshalløyene, Mikronesia, Nauru, Nord-Makedonia, Nederland, Palau, Togo og Storbritannia.

Denne artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart