For første gang i historien til FNs menneskerettighetsråd (UNHRC) har rådet vedtatt en israelsk-ledet resolusjon, skriver i24NEWS.
UNHRC-rådet består av 47 medlemsland med base i Genève, Sveits. FNs menneskerettighetsråd har i flere år blitt anklaget av Israel, USA og andre land for å være besatt av å ville demonisere verdens eneste jødiske stat – les mer om det på MIFFs temaside om FN.
Israels resolusjon mot nettmobbing ble vedtatt ved konsensus. Medsponsorer for resolusjonen var Argentina, Tyskland, Hellas og 60 andre.
Israels FN-misjon i Genève og generaldirektør for Israels utenriksdepartement Alon Ushpiz, berømmet vedtakelsen av resolusjonen på Twitter: «Israelsk diplomati på sitt beste» og lovet å fortsette samarbeidet med andre land om å «forbedre menneskerettighetene i verden. «
#Israeli diplomacy at its best – mazal tov!👏 https://t.co/UE5VHySs28
— Med Israel for fred – Danmark (@miffdk) October 7, 2022
UNHRC-resolusjonen oppfordrer til å diskutere nettmobbing mot barn på UNHRCs 54. sesjon (for øyeblikket er rådet i sin 51. sesjon) og en rapport om bekjempelse av nettmobbing mot personer med nedsatt funksjonsevne.
UNCHR og besettelsen av Israel
UNHRC blir kritisert for å ha vedtatt flere resolusjoner mot Israel enn resten av verden til sammen.
I mai 2021 opprettet UNHRC en åpen «undersøkelseskommisjon» med det eneste formål å etterforske påståtte menneskerettighetsbrudd i Israel og de palestinske områdene. Kommisjonen ble opprettet etter Gaza-krigen i mai 2021, der den iranskstøttede terrorgruppen Hamas, som kontrollerer Gaza, angrep israelske byer med over 4300 raketter i løpet av 11 dager. Det fikk 22 land til å signere en protest mot kommisjonens demoniseringsrapport mot Israel. Protesten ble signert av USA, Østerrike, Bulgaria, Brasil, Canada, Kamerun, Colombia, Kroatia, Eswatini, Tyskland, Guatemala, Ungarn, Liberia, Marshalløyene, Mikronesia, Nauru, Nord-Makedonia, Nederland, Palau, Togo og Storbritannia.
Denne artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.