Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Amerikanske marinesoldater plasserer USAs sjøversjon av Sparrow-raketten, i et av batteriene ombord. (Illustrasjon: U.S. Pacific Fleet, flickr.com)
Amerikanske marinesoldater plasserer USAs sjøversjon av Sparrow-raketten, i et av batteriene ombord. (Illustrasjon: U.S. Pacific Fleet, flickr.com)

Israel og USA testet våpen i Middelhavet

En hemmelig amerikansk-israelsk prøveskyting av raketter over Middelhavet tirsdag, ble avslørt da Russland oppdaget dem.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Pentagon har innrømmet at de hjalp Israel med å gjennomføre et forsøk med sine Sparrow-raketter. Da først nyheten sprakk tirsdag kveld, benektet de noen som helst tilknytning. Men forsøket hadde ingenting å gjøre med USAs kommende militære engasjement i Syria, sier Pentagon i en pressemelding referert i New York Times.

– Testen var lenge planlagt for å kunne evaluere det ballistiske forsvarsrakettsystemet Arrow sine evner til å oppdage, forfølge og kommunisere informasjon om simulerte trusler for Israel. USA og Israel samarbeider på en rekke forsvarsrakettprosjekter for å møte de felles utfordringene i regionen, sier en talsmann for det amerikanske forsvarsdepartementet til CNN.

– Ren rutine
Det israelske forsvarsdepartementets talskvinne Myriam Nahon forklarer i dag at disse testene gjennomføres «med jevne mellomrom» og at «det skjer når det er nødt til å skje».

Arieh Herzog, den tidligere lederen for arbeidet med Israels rakettforsvarssystem, sier også at dette var «en rutine», som et viktig ledd i videreutviklingen av hele systemet. Men russerne, som oppdaget raketten på sine systemer, mistenkte at det var et ledd i planleggingen rundt den amerikanske Syria-operasjonen.

– Vanligvis ville ikke Russland merket den. Men akkurat nå har de nok mange sensorer som er fokusert på denne regionen, så hver eneste bevegelse eller flygende objekt er noe de ser på og forsøker å forstå. De tror nok sikkert at dette har sammenheng med Syria-situasjonen, men det har det ikke, sier Herzog.

I et intervju med Hæren Radio, sier forsvarsminister Moshe Ya’alon at «en svært vellykket test ble gjennomført».

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart