Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Jødedom

Her er artikler relatert til jødiske religion. Jødedommen er den eldste av de tre monoteistiske religionene. Jøder er både en religionsgruppe og et folk.

Viktige prinsipper og tradisjoner i jødedommen

Jødedommen er en monoteistisk religion, det vil si at den har tro på bare én Gud. Jødene deler sin hebraiske Bibel, som de kaller Tanakh, inn i tre deler: Torah (de fem Mosebøkene), profetene og skriftene. Torahen inneholer jødenes tidlige historie og viktig lærdom, som for eksempel de ti bud. Byen Jerusalem og landet Israel har stått sentralt i jødedommen i over tre tusen år.

Jødedommens bidrag til vestlig sivilisasjon

Jødedommen har gitt et stort bidrag til vestlig sivilisasjon gjennom etisk monoteisme, troen på én Gud som setter en moralsk lov for menneskene. Den hebraiske bibelen har stor betydning også for kristne og muslimer. Prinsipper som rettssikkerhet, hviledag, omsorg for naboer, rettferdighet, menneskerettigheter og barmhjertighetsarbeid springer alle ut fra jødedommen.

Hvorfor blir jøder hatet?

Jødene har vært annerledes, sett det som en gudgitt oppgave å forbedre verden og på mange måter hatt bedre livskvalitet som vekket misunnelse.

Det er ikke flere saker å vise
0

Your Cart