Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Kirkeuka: Palestinerne lever med daglige «korsfestelser»

I en beskrivelse av en fotoutstilling utenfor St. Jakob kirke i Bergen (bildet) ga Kirkeuka i 2021 inntrykk av at palestinerne er offer for «daglige ‘korsfestelser’». Etter kritikk fra MIFF ble det beklaget. (Foto: Wikimedia Commons)
Kirkeuka for demonisering av Israel er i gang.

Bakgrunn

Fra 19. september til 26. september 2021 arrangeres den såkalte «Kirkeuka for fred i Palestina og Israel». Arrangører i Norge er Mellomkirkelig Råd for Den norske kirke, Kirkens Nødhjelp, KFUK-KFUM Global, Norges KFUK-KFUM, Kvekerhjelp, Norske kirkeakademier, Kvekerhjelp, Norges Kristelige Studentforbund, Stiftelsen Karibu, Sabeels Venner og Svenska Kyrkan i Oslo.

I virkeligheten er Kirkeuka en arena for demonisering og utfrysning av Israel – verdens eneste jødiske stat. Dette har MIFF vist i en rekke artikler de siste årene.

Kirkeuka 2021

Kirkeuka 2021 fortsetter i samme tradisjon. Av 15 annonserte arrangementer (per 22. september) er det ingen som gir det minste hint om at israelske perspektiver vil bli formidlet til deltakerne. Hele fokuset er på påståtte israelske forbrytelser.

I Bergen arrangerer Bergen domkirke menighet, Kirkens Nødhjelp, Kirkeuka for fred i Israel og Palestina og Bergen Kirkeautunnale en fotoutstilling av fotograf Håvard Bjelland i Kirkens Nødhjelp. Han har vært «på Vestbredden og i Gaza» og «fanget både skjønnheten og grusomheten i øyeblikksbilder». I beskrivelsen av utstillingen heter det: «For landet har en hellighet over seg. Ikke minst blir dette tydelig når vi ser på menneskene. De som lever med daglige ‘korsfestelser’, men som likevel blir.»

Der har du det. Palestinerne er Jesus. Jødene er de fæle forbryterne som ikke bare korsfestet Jesus, men som korsfester ham på ny. Daglig.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart