Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

I en beskrivelse av en fotoutstilling utenfor St. Jakob kirke i Bergen (bildet) gir Kirkeuka inntrykk av at palestinerne er offer for «daglige ‘korsfestelser’». (Foto: Wikimedia Commons)

Kirkeuka: Palestinerne lever med daglige «korsfestelser»

Kirkeuka for demonisering av Israel er i gang.

For å lage flere slike artikler og drive MIFFs arbeid trenger vi 5 nye medlemmer denne uken. Klikk her

Bakgrunn

Fra 19. september til 26. september 2021 arrangeres den såkalte «Kirkeuka for fred i Palestina og Israel». Arrangører i Norge er Mellomkirkelig Råd for Den norske kirke, Kirkens Nødhjelp, KFUK-KFUM Global, Norges KFUK-KFUM, Kvekerhjelp, Norske kirkeakademier, Kvekerhjelp, Norges Kristelige Studentforbund, Stiftelsen Karibu, Sabeels Venner og Svenska Kyrkan i Oslo.

I virkeligheten er Kirkeuka en arena for demonisering og utfrysning av Israel – verdens eneste jødiske stat. Dette har MIFF vist i en rekke artikler de siste årene.

Kirkeuka 2021

Kirkeuka 2021 fortsetter i samme tradisjon. Av 15 annonserte arrangementer (per 22. september) er det ingen som gir det minste hint om at israelske perspektiver vil bli formidlet til deltakerne. Hele fokuset er på påståtte israelske forbrytelser.

I Bergen arrangerer Bergen domkirke menighet, Kirkens Nødhjelp, Kirkeuka for fred i Israel og Palestina og Bergen Kirkeautunnale en fotoutstilling av fotograf Håvard Bjelland i Kirkens Nødhjelp. Han har vært «på Vestbredden og i Gaza» og «fanget både skjønnheten og grusomheten i øyeblikksbilder». I beskrivelsen av utstillingen heter det: «For landet har en hellighet over seg. Ikke minst blir dette tydelig når vi ser på menneskene. De som lever med daglige ‘korsfestelser’, men som likevel blir.»

Der har du det. Palestinerne er Jesus. Jødene er de fæle forbryterne som ikke bare korsfestet Jesus, men som korsfester ham på ny. Daglig.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart