Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Iran er allerede på Vestbredden

Tungt bevæpnede terrorister fra Islamsk Jihad under en markering i Jenin på Vestbredden. (Foto: Flash90)
Terrorgruppen Islamsk Jihad bruker iranske penger til å kjøpe seg våpen og innflytelse på Vestbredden.

Den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad får politisk og finansiell støtte fra det iranske regimet. Nylig var lederskapet i Islamsk Jihad på besøk hos sine støttespillere i Iran. Etter besøket har terrorgruppens ledelse oppfordret til å trappe opp angrepene mot Israel.

Den velinformerte journalisten Khaled Abu Toameh i Jerusalem Post skriver at en delegasjon fra terrorgruppen møtte iranske ledere i Iran, hvor de diskuterte måter de kunne eskalere kampen mot Israel på.

Islamsk Jihad, som er den nest største terrorgruppen på Gazastripen, har de siste årene blitt mer og mer aktive også på Vestbredden. Derfra har de organisert flere blodige terrorangrep mot sivile i Israel. I tillegg har de vært involvert i en rekke skyteepisoder med israelske soldater.

Nylig sprengte terrorgruppen en stor veibombe like ved et israelsk militærkjøretøy i Jenin på Vestbredden, hvor sju israelske soldater ble skadet. Og i begynnelsen av mai avfyrte terrorgruppen over 1200 raketter mot Israel fra Gazastripen i en fem dager lang konflikt.

Etter møtet med ledelsen i Islamsk Jihad i Teheran skrev Irans øverste leder, Ali Khamenei, en melding på meldingstjenesten Twitter:

«Islamsk Jihad og andre palestinske motstandsbevegelser har funnet nøkkelen til å bekjempe det zionistiske regimet. Den stadig voksende autoriteten til motstandsgrupper på Vestbredden er nøkkelen til å bringe den zionistiske fienden i kne, og dette må selvfølgelig fortsette.»

I løpet av de siste 18 månedene har Islamsk Jihad etablerte flere tungt bevæpnede terrorceller og rekruttert titalls terrorister nord på Vestbredden, spesielt i byene Jenin og Nablus. De palestinske selvstyremyndighetene har mistet mye av kontrollen i disse byene.

Medlemmer av terrorgruppen Islamsk Jihad under en militærparade på Gazastripen. (Foto: Flash90)

En kilde i den palestinske sikkerhetstjenesten, som er underlagt de palestinske selvstyremyndighetene, sier til Jerusalem Post at Islamsk Jihad har bygd opp en dominerende styrke nord på Vestbredden, hovedsaklig takket være den finansiell støtten de får fra Iran.

– Islamsk Jihad bruker iranske penger til å kjøpe våpen og lojalitet på Vestbredden. De betaler militante de høyeste lønningene, sier kilden.

Ifølge kilden har de palestinske selvstyremyndighetene også lagt merke til et økende samarbeid mellom Islamsk Jihad og medlemmer av Al-Aqsa-martyrenes brigader, som har bånd til det palestinske Fatah-partiet, som ledes av den palestinske presidenten Mahmoud Abbas.

Den palestinske sikkerhetstjenesten frykter at mange militante i Al-Aqsa-martyrenes brigade også er på lønningslisten til Iran.

– Iran er allerede her på Vestbredden. Iranerne vil at deres palestinske agenter skal utvide kontrollen fra Gazastripen til Vestbredden, sier en palestinsk tjenestemann i Ramallah.

Tidligere har også en delegasjon fra terrorgruppen Hamas, ledet av lederen Ismail Haniyeh, vært i Iran for å diskutere hvordan man kan forsterke de palestinske terrorgruppene på Vestbredden.

Som MIFF har skrevet om tidligere er dette en del av Irans strategi og plan om å skape trusler på alle kanter av Israel, i nord, øst og sør. Den største trusselen av dem alle er terrorgruppen Hizbollah i det sørlige Libanon. De har et anslått arsenal på rundt 150.000 raketter.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart