Norge valgte side med landene som misbruker FN-systemet til å fordømme verdens eneste jødiske stat, mens de ikke gir politisk frihet til sin egen befolkning.

Norge valgte diktaturenes side i FN – se grafene som viser hvor ille det var

Her får du se hvordan Norge valgte side med diktaturene.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

I slutten av oktober stemte Norge for en FN-resolusjon som ikke fordømte Hamas og omtalte 7. oktober-massakren som et «angrep». Sammen med Norge stemte nesten alle diktaturene og de 57 muslimske landene som jevnlig misbruker FN-systemet til å behandle Israel dypt urettferdig.

Med hjelp fra av en profesjonell dataanalytiker, har MIFF sett på stemmegivningen for resolusjonen 27. oktober opp mot indeksene for rangeringen Freedom in the World.

Analysen bekrefter hva MIFF skrev – Norge allierte seg med diktaturer. Det er en veldig klar korrelasjon mellom stemmegivningen knyttet til resolusjon ES-10/21 og politisk/ sivil frihet i landene som har stemt. Medlemslandene som benytter FNs demokratiske system til å vedta resolusjoner som fordømmer Israel, gir i svært liten grad sine egne innbyggere tilsvarende demokratiske valgmuligheter.

I de følgende grafene representerer den blå søylen snittresultatene for landene som stemte nei eller avstod fra å stemme. Den mørke søylen er snittresultatet for landene som foreslo resolusjonen og den lilla søylen er snittresultatene for landene som foreslo og stemte ja til resolusjonen (inkludert Norge).

Som denne grafen viser, valgte Norge side med landene som har dårlig valgprosess, lite politisk pluralisme og deltakelse og dårlig regjeringsfunksjon.

Som denne grafen viser, valgte Norge side med landene som har lite ytringsfrihet, lite organisasjonsfrihet og dårlig rettssikkerhet.

Som denne grafen viser, valgte Norge side med landene som har lite individuelle rettigheter, svake politiske rettigheter og borgerrettigheter. Totalt sett – Norge valgte side med diktaturer og ufrie stater, mot den demokratiske rettsstaten Israel.

I en annen dataanalyse viser MIFF at palestinske selvstyremyndigheter scorer over gjennomsnittet i FNs levekårsindeks for både forslagsstillerne og landene som stemte for resolusjonsteksten.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart